Krito para şoku! İstanbul'da 200 bin TL'leri buhar oldu!

TAKİP ET

İddiaya göre İstanbul'da kripto para uygulamasından işlem yapan iki gencin hesapları bloke edildi ve toplamda 200 bin TL buhar olup gitti. Konuyla alakalı çok fazla mağdurun olduğu iddia edilen olayda birçok kullanıcı hesabına giriş yapmaya çalışırken 'Hakkınızda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapılmıştır' uyarısıyla karşı karşıya kaldı.

Reklam
Reklam

İstanbul’da iki genç bir kripto para uygulamasından al – sat işlemi yaptığı sırada işlemin uygunsuz görülmesiyle hesap bloke edildi ve devre dışı kaldı. Uygulamaya girmeleri engellenen gençlerin hesaplarındaki toplam 200 bin TL ise buhar olup kayboldu.

Kimlik numarası ile giriş yapmaya çalıştıkları sırada ise şöyle bir uyarıyla karşılaştılar: “Hakkınızda Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yapılmıştır.” Uyarıyı gören gençler hayatlarının şokuna uğradı. Olayı hemen yargıya taşıyan iki genç bir suç duyurusu olmadığını öğrendi ve firma yetkilileri ile görüşmelerden hiçbir dönüş alamadılar. Bununla ilgili onlarca kişinin mağdur olduğunu iddia eden iki genç, yaklaşık bir yıldır paralarını hiçbir şekilde alamadıklarını ifade ettiler.

‘150 bin TL param içerde kaldı’



Eren Yıldırım, konuyla alakalı olarak suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederken “Mahkeme kararı olmadan hesabımı kapattılar, 150 bin TL param içerde kaldı ve bir yıldır almaya çalışıyorum. Hiçbir gelişme yok. Benim gibi bir sürü mağdur insan var. İnsanların paralarına el koyuyorlar ve bizi kötü niyetli işlem yapmakla suçluyorlar. Biz al – sat işlemi dışında bir şey yapmadık. En çok da gençlerin parasını bu şekilde alıp savcılığa suç duyurusunda bulunuldu gibi mesajlarla korkutmaya çalışıyorlar. Süreç halen devam ediyor” dedi.

‘Paramı 1 yıldır alamıyorum’

Mağdur olduğunu söyleyen diğer genç Yusuf Balcı ise “Benim de 50 bin TL parama el kondu ve bir yıldır alamıyorum. Kendileriyle iletişime geçmemizi söylediklerinse ‘Kötü niyetli bir işlem yaptığımızı’ söylüyorlar. Mobil uygulamadan giriş yapmak istediğim zaman hesabımın kapalı olduğunu ve Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet oluşturulduğu yönünde uyarı mesajı görüyorum. Avukatımız kontrol ettiğinde bir şikayet olmadığı ortaya çıkıyor. Böyle insanları sindirmeye çalışıyorlar. Sosyal medyadan ulaştığımız kadarıyla çok sayıda mağdur var ve devamlı yenileri ekleniyor” dedi.