Kuduz olan çocuğun babasından açıklama: Köpeğin ısırdığını bize söylemedi

TAKİP ET

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeğinin ısırması sonucu kuduz virüsüne yakalandığı ortaya çıkan ve Ankara'da yoğun bakımda Tedavisi devam eden 10 yaşındaki çocuğun babası konuştu. Oğlunun köpeğin ısırdığını kendilerinden sakladığını söyleyen baba, "Köpek ısırdığını bilseydik daha önce hastaneye götürürdük. Yoğun bakımda. Sadece dua ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde sokak köpekleri Geçtiğimiz günlerde 2 çocuğa saldırmıştı. Sokak köpekleri tarafından ısırılan çocuklardan birine kuduz teşhisi konuldu biri de müşahade altına alındı. Kuduz virüsü belirlenen ve tedavi altında olan 10 yaşındaki çocuğun babası açıklamalarda bulundu. Çocuklarını köpeğin ısırdığını bilmediklerini söyleyen baba, "Köpek ısırdığını bilseydik daha önce hastaneye götürürdük. Yoğun bakımda. Sadece dua ediyoruz" dedi.

Kuduz teşhisi kesinleşmişti

Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan kontrollerinde sudan korkma, hırçın davranışlar, tükürük salgısında artış ve anlamsız konuşmalar gibi belirtiler olduğu öğrenilen küçük çocukta kuduz virüsü tatlandı. 10 yaşındaki çocuğun Hastanede yapılan ilk 2 testi negatif çıksa da üç örnek alın da tükürüğünde kuduz virüsünün olmasından dolayı tedavi altına alındığı öğrenildi.

Ailesine söyleyemedi

Küçük çocuğun babası sabah gazetesine açıklamalarda bulundu. Oğlunun tedavisinin devam ettiğini söyleyen baba, "Bilseydik köpek ısırdığını daha erken hastaneye götürürdük. Şu an yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Solunum cihazına bağlı, uyutuyorlar. Ağrı kesici veriliyor. Çocuğumuzu görebiliyoruz. Doktorlar ilgileniyorlar. Durumu Allah'a kalmış. Diyecek bir şey yok, ne diyebilirim ki sadece dua ediyoruz" dedi.

Köyde herkes tedirgin

Kuduz olayının yaşandığı Göldüzü Köyü’nde de tedirginlik hakim. Elazığ veteriner kontrol Enstitüsü ekipleri 600 haneli köye gelerek çalışma başlattı. Köyde köpek saldırılarının yaşanmasından dolayı çocuklar dışarıya çıkarılmıyor. Köy muhtarı yaptığı açıklamada, "Köyümüzde köpek sayısı oldukça fazla. Hiçbir şey yapamıyoruz. Herkes korku içinde. Kimse dışarıya çıkmak istemiyor. Okula bile çocukları gönderemiyoruz" dedi.