Bağ-Kur geriye dönük prim ödemesi yapılır mı? Bağ-Kur geriye dönük prim sorgulama

TAKİP ET

Bağ-kur geriye dönük prim ödemesi için yapılandırmaların neler olduğu araştırılmaya başladı. Bağ-kur geriye dönük prim ödemesi için taksitlendirme ve SGK affı çıkmasıyla borç yapılandırma işlemi yapılır. Bağ-kur geriye dönük prim ödemesi nasıl yapılır? Bağ-kur geriye dönük prim ödemesi hakkında merak edilenler ve ödeme seçenekleri haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Bağ-kur da geriye dönük prim ödemelerin yapılarak prim günlerinde olan eksiklikler kapatabilme ihtimali vardır. Bu nedenle Bağ-kur da geriye dönük prim ödemelerinin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Emeklilik için gerekli olan prim gün sayısı ne kadar olmalıdır? Geriye dönük prim ödemelerinde emeklilik yaşında etkisi var mıdır? İşte detaylar...

Bağ-kur geriye dönük prim ödemesi sorgulama seçenekleri nedir? 

Sosyal Güvenlik Kurumu’na gidip buradan sorgulamanızı yaptırabilmektesiniz.

E-devletten prim borcunuzu sorgulayabilmektesiniz.

Alo 170 hattını tuşlayarak geriye dönük borçlanma ücretini öğrenebilmektesiniz.

Bağ-kur 2008 öncesi için de geriye dönük bir tescil hakkı var mı? 

2008 yılından öncesinde dönük olarak tescil yaptırabilmeleri mümkün değildir. Bağ-kur kayıt tescili yapılmamış gözüken pek çok şirket ortak vergi mükellefi gerçekleşmemektedir. Konu hakkında vatandaşlar açıklama beklerken henüz düzenleme yapılamadı. Bunun yanı sıra ise ödenmemiş Bğ-kur primlerinin ödenebilmesi mümkün hale getirildi. 

Bağ-kur geriye dönük prim borcunda taksitlendirme yapılabilmesi için bilinmesi gerekenler 

Taksitlendirme işlemlerinde senelik olarak uygulanan faiz oranı %12 civarındadır.

Geriye dönük prim ödemelerinde taksitlendirme işlemi yapmayı isteyen vatandaşların ilk olarak bir ön başvuru için Bağ-Kur dosyalarının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmeleri gerekmektedir. Kurumdan verilecek olan başvuru formunu almaları ve verilen formdaki bütün bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmaları gerekmektedir.

Yetkililer tarafından verilmiş olan başvuru formunun doldurulması ile birlikte ön başvuru yapılmış olur ve ardından da taksit peşinatının ödenmesi gerekir.

Taksit peşinatının ödemesini herhangi bir bankaya yapabilme imkanına sahipsiniz. Özellikle ödemeniz gereken bir banka bulunmamaktadır. T.C. kimlik numaranız üzerinden ücretin yatırılması yeterlidir. Peşinatın yatırılmasının ardından hemen taksitlendirme yapılması mümkün olmaktadır.

Sağlık hizmetinden faydalanmaya başlayabilmek için peşinatı yatırmanızın ardından taksitlendirme işlemlerinizin de yapılması gerekmektedir.

İki taksitin üst üste ödenmemesi halinde, taksitlendirme işlemi geçersiz hale gelmektedir. Bu nedenle de aydan aya düzenli olarak Bağ-Kur geriye dönük prim ödemesinin yapılması beklenmektedir.

bağ-kur geriye dönük prim ödemesi bağ-kur prim ödemesi bağ-kur geriye prim ödemesi nasıl yapılır