Kur korumalı mevduat hesaplarında vade dilimi 3 aya indirildi!

TAKİP ET

Döviz kuruna endeksli mevduat hesaplarındaki vadeler üzerinde değişikliğe gidildi. 6 ay olarak belirlenen vade dilimi yapılan değişiklikle birlikte 3 aya indirildi.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı mevduat ve katılım hesapları tebliğinde değişiklik yaptı. Vade sistemleri üzerinde yapılan değişiklikler ise bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğde ayrıca kur korumalı mevduat sistemindeki hesapların vade sonlarında tekrar yenileme imkanı sağlayacak bir sistem de eklendi.



Kur korumalı mevduat hesaplarında 6 ay olarak belirlenen vade dilimi 3 aya indirilirken tebliğde yapılan değişikliğe göre bankalar bundan sonra gerçek kişi ve tüzel kişi hesaplarında 3 ay, 6 ay yada 1 yıl vadeli olarak Türk lirası mevduat hesabı açabilecekler. Tebliğe ayrıca kur korumalı mevduat hesaplarında vadelerinin sona erdiği sürede gerçek veya tüzel kişilere vadenin yenilenmesine ilişkin  ek maddede eklendi. Bu maddeyle birlikte tekrar yenilenen kur korumalı mevduat hesabı ilk açılıştaki destekten yararlanmaya devam edecek.

kur korumalı mevduat hesabı vade süresi vade yenileme hakkı resmi gazete