Kuraklık desteği ne zaman, kimlere yatacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçiye müjdeli haber

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçiye müjdeli haber geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre çiftçiye kuraklık desteği verilecek. Peki kuraklık desteği ne zaman, kimlere yatacak? İşte konu hakkında son gelişmeler...

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı’nda önemli kararlar alındı. Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre kuraklık sebebiyle üretim anlamında zarar eden çiftçilere kuraklık desteği yatırılacak. Haberi duyan çiftçiler ise kuraklık desteğinin ne zaman ve kimlere yatırılacağını merak etmeye başladı. Peki kuraklık desteği ne zaman, kimlere yatırılacak?
Kuraklık Desteği Ne Zaman, Kimlere Yatırılacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı kuraklık desteğinden faydalanacak olan çiftçi kesmini açıkladı. Buna göre yüzde 30 ve üzerinde verim kaybına maruz kalan çiftçilere kuraklık desteği ödemesi gerçekleşecek. Fakat çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmaları buğday, nohut, arpa, çavdar, yulaf gibi bakliyat ürünleri ekmiş olmaları şartlarını karşılamaları gerekiyor. Çiftçilerin bu şartları karşılayıp karşılamadığı TARSİM kayıtları, meteorolojik dökümanlar ve İl/İlçe Hasar Tespit Komisyonları’nın değerlendirmeleri sonrası netlik kazanacak.
Dekar başına 30 TL-100 TL arasında olacak olan kuraklık desteğinin Aralık ayının son iki haftasında çiftçilerin hesaplarına yatırılacağı öğrenildi.

kuraklık desteği kuraklık desteği ne zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan