Kurban Bayramı hava durumu 2022! 9 Temmuz 2022 hava durumu

TAKİP ET

4 gün idrak edilecek olan Kurban Bayramı'nda havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Bilindiği gibi Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılarak uzatılmıştı. Normalde 4,5 gün olan bayram tatili 9 güne çıkarıldı. Bayramda tatil planı yapanlar hava durumunu araştırmaya başladı. Bayramda havanın nasıl olacağı, yağış olup olmayacağı yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

4 gün idrak edilecek olan Kurban Bayramı’nda havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Bilindiği gibi Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılarak uzatılmıştı. Normalde 4,5 gün olan bayram tatili 9 güne çıkarıldı. Bayramda tatil planı yapanlar hava durumunu araştırmaya başladı. Bayramda havanın nasıl olacağı, yağış olup olmayacağı yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Kurban Bayramı’nda memleket ziyareti yapacaklar, tatile çıkacaklar ve gezme planı yapanlar hava durumunu araştırıyor. Bayramda havanın nasıl olacağı, yağış olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak? Bayramda hava nasıl olacak 2022? Bayramda yağmur yağacak mı? Kurban Bayramı’nda yağış var mı 2022? İşte detaylar…

Kurban Bayramı Hava Durumu 2022

9 Temmuz 2022 Cumartesi başlayacak olan Kurban Bayramı, 12 Temmuz 2022 Salı günü sona erecek. Toplamda 4 gün idrak edilecek olan bayram boyunca hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Kurban Bayramı tatili 4,5 gün ancak bu yıl tatil süresi 9 güne çıkarıldı. Bayramda tatil planları yapanlar hava durumunu araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 Temmuz 2022 öğle saatlerinden itibaren Bilecik, Eskişehir illeri geneli ve Bursa’nın güneydoğu kesimleri ile Kütahya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğini aktardı. Yağışlarla birlikte meydana gelebilecek sel, yıldırım, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

10 İl İçin sarı Kodlu Uyarı

Öte yandan Meteoroloji, Çankırı, Bolu, Bilecik, Karabük, Ankara, Eskişehir, Bursa, Düzce, Kütahya ve Kastamonu’yu kuvvetli yağışlar için uyardı ve bu illerde yaşayan vatandaşlar için sarı kodlu uyarı yayınladı. 

Bayramda Hava Nasıl Olacak?

Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 9 Temmuz 2022 Cumartesi gününde Marmara Bölgesi’nin tamamında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bayramın birinci günü İstanbul’da havanın gök gürültülü sağanak yağışlı ve 31 derece olması bekleniyor. Ankara’da havanın gök gürültülü sağanak yağışlı ve 31 derece, İzmir’de parçalı bulutlu 31 derece olacağı tahmin ediliyor. Diğer yandan Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu için yerel gök gürültülü sağanak uyarıları yapılıyor. Yağışların Batı Karadeniz ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.