Kurban Bayramı ile ilgili sözleri tepki çekmişti! İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Ataol Behramoğlu kararı

TAKİP ET

Kurban Bayramı ile ilgili söylediği sözler tepki çeken Ataol Behramoğlu, uzun süre gündemde kalmış ve eleştirilmişti. Kurban Bayramı ile ilgili sözleri tepki çeken Behramoğlu'nun 10 yıldan fazla bir süredir devam ettiği İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeki akademisyenlik görevine son verildiği öğrenildi. İşine son verilen Behramoğlu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı ile ilgili söylediği sözler tepki çeken Ataol Behramoğlu, uzun süre gündemde kalmış ve eleştirilmişti. Kurban Bayramı ile ilgili sözleri tepki çeken Behramoğlu’nun 10 yıldan fazla bir süredir devam ettiği İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki akademisyenlik görevine son verildiği öğrenildi. İşine son verilen Behramoğlu’ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı olan ve 10 yıldan fazla süredir İstanbul Aydın Üniversitesi’nde akademisyenlik görevi yapan Ataol Behramoğlu, Kurban Bayramı ile ilgili söylediği sözler sebebiyle eleştirilmiş ve tepki almıştı. ‘Canlıları keserek bayram olmaz’ ifadeleriyle büyük tepki toplayan Behramoğlu’nun İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki görevine son verildiği öğrenildi.

Kurban Bayramı Sözleri Tepki Çekti

Kurban Bayramı hakkında kullandığı ‘Kuzuyu kesmek, öldürmek için insanın içinde nasıl bir canavar yaşıyor olmalı? Canlıları keserek bayram olmaz’ ifadeleri tepki toplayan Edebiyatçı Ataol Behramoğlu, 10 yıldan fazla bir süredir sürdürmekte olduğu İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki akademisyenlik görevine son verildiğini duyurdu. 

‘Baskı Altında İşime Son Verdiler’

İşine son verildiğini açıklayan Behramoğlu, ‘Ben bir akademisyenim. Benim Rus Dili ve Edebiyatı Profesörü olduğumu çok az kişi bilir. İstanbul Üniversitesi’nden emekliyim ve özel üniversitelerde devam ediyordum. Baskı altında işime son verdiler. Bir kürsüm vardı, elimden alındı. Hala bu sıkıntılar her anlamda devam ediyor. İçerde ve dışarda’ ifadelerine yer verdi. Ataol Behramoğlu, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi’nde başladığı Rus Dili ve Edebiyatı öğretim üyeliğini 2003 yılında aynı üniversitede doçent, 2009 yılında Beykent Üniversitesi’nde profesör olarak devam ettirdi. Kendisi aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaktadır.