Kurban Bayramı tatili ile 15 Temmuz birleşecek mi? 15 Temmuz hangi gün, tatil mi?

TAKİP ET

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken bayram tatili ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. 4 gün idrak edilen Kurban Bayramı'na artık sadece sayılı günler kaldı. Kurban ibadetlerini yerine getirileceği, büyüklerin ziyaret edileceği güne doğru adım adım yaklaşılırken bayram tatili de merak konusu oldu. Özellikle bayramın 9 gün olup olmayacağı ve 15 Temmuz tatili ile birleştirilip birleştirilmeyeceği merak edilen konuların başında geliyor.

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken bayram tatili ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. 4 gün idrak edilen Kurban Bayramı’na artık sadece sayılı günler kaldı. Kurban ibadetlerini yerine getirileceği, büyüklerin ziyaret edileceği güne doğru adım adım yaklaşılırken bayram tatili de merak konusu oldu. Özellikle bayramın 9 gün olup olmayacağı ve 15 Temmuz tatili ile birleştirilip birleştirilmeyeceği merak edilen konuların başında geliyor. Kurban Bayramı için geri sayım sürerken gözler bayram tatiline çevrildi. Bayrama sayılı günler kalırken bayram tatilinin kaç gün olacağı, 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı ve 15 Temmuz ile birleştirilip birleştirilmeyeceği merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı tatili kaç gün 2022? Kurban Bayramı tatili uzatılacak mı? Kurban Bayramı tatili ile 15 Temmuz tatili birleştirilecek mi? 15 Temmuz ne zaman, tatil mi? Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün 2022? İşte tüm merak edilenler…

Kurban Bayramı Ne Zaman 2022?

Bu yıl Kurban Bayramı 9-12 Temmuz 2022 tarihleri arasında idrak edilecek. 8 Temmuz Cuma Kurban Bayramı arifesi. 9 Temmuz Cumartesi Kurban Bayramı’nın birinci günü. 10 Temmuz Pazar Kurban Bayramı ikinci günü. 11 Temmuz Pazartesi Kurban Byaramı üçüncü günü ve 12 Temmuz Salı Kurban Bayramı’nın dördüncü ve son günü.

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Kurban Bayram yaklaşırken gözler bayram tatilinin kaç gün olacağına çevrildi. Bayram tatili için 9 gün beklentisi var. Özellikle turizm sektörünün bayram tatilinin 9 gün olması ve bu sayede turizm alanında canlılığın sağlanması yönünde beklentisi bulunuyor. Konuyla ilgili karar 27 Haziran 2022 Pazartesi (yarın) günü yapılacak Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılacak.

Kurban Bayramı Tatili ile 15 Temmuz Tatili Birleşecek Mi?

Bilindiği gibi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla resmi tatil ilan ediliyor. Bu yıl 15 Temmuz Cuma gününe denk geliyor. Kurban Bayramı’nın 12 Temmuz günü sona ermesi ve arada kalan 2 günün ardından 15 Temmuz resmi tatilinin gelmesi dolayısıyla Kurban Bayramı tatili ile 15 Temmuz tatilinin birleştirilip birleştirilmeyeceği de merak konusu oldu. Tatilin uzatılması halinde bayramda 9 gün tatil yapılacak.