Kurbanlık fiyatları ne kadar 2022? Küçükbaş, büyükbaş kurbanlık kaç para?

TAKİP ET

Ramazan Bayramı geride kalırken şimdi Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş başladı. Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı için geri sayım sürerken 2022 yılı kurbanlık fiyatları da merak edilen konuların başında geliyor. Kurban Bayramı'nda kurban kesecek olan vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını yakından takip ediyor.

Reklam
Reklam

Ramazan Bayramı geride kalırken şimdi Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş başladı. Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı için geri sayım sürerken 2022 yılı kurbanlık fiyatları da merak edilen konuların başında geliyor. Kurban Bayramı’nda kurban kesecek olan vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını yakından takip ediyor. Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık fiyatları da en çok araştırılan konuların başında yer almaya başladı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman 2022? Kurbanlık fiyatları ne kadar 2022? Küçükbaş, büyükbaş kurbanlık kaç para? Hangi hayvanlardan kurban olur? Kurbanlık hayvanların yaş sınırı nedir? Kurbana kaç kişi ortak olabilir? İşte tüm merak edilenler…

Kurban Bayramı Ne Zaman?

8 Temmuz 2022 Cuma günü Kurban Bayramı Arifesi olacak. 9 Temmuz Cumartesi Kurban Bayramı’nın birinci günü, 10 Temmuz Pazar Kurban Bayramı’nın ikinci günü, 11 Temmuz Pazartesi Kurban Bayramı’nın üçüncü günü ve 12 Temmuz Salı Kurban Bayramı’nın dördüncü ve son günü olarak idrak edilecek.



Hangi Hayvanlardan Kurban Olur?

Kurban Bayramı’na doğru geri sayım başlarken kurban kesecek vatandaşlar ‘Hangi hayvanlardan kurban olur?’ sorusuna yanıt arıyor. Keçi, koyun, sığır, deve ve mandadan kurbanlık olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemez. Yani dört ayaklı hayvanlardan kurbanlık olur. İki ayaklı hayvanlardan kurbanlık olmaz. Kurban olabilmesi için sığır ve mandanın 2, devenin 5, keçi ve koyunun ise 1 yaşını doldurmuş olması gerekir. Öte yandan 6 ayını tamamlayan koyun, bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde yine kurban edilebilir.

Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar 2022?

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, ‘2022 Kurbanlık fiyatları ne kadar?’ sorusuna yanıt aramaya başladı. Fiyatların büyükbaş kurbanlıklar için 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar için de ortalama 3-4 bin lira olacağı tahmin ediliyor.