Kuru bamya fiyatı gram altınla yarışmaya başladı

TAKİP ET

Kocaeli'nde kilosu 800 ile 1000 TL'den alıcı bulan kuru bamyanın adeta gram altınla yarışan fiyatı dudak uçuklatacak cinsten. Esnaf durumun arz ve talebe bağlı olduğunu belirterek mahsul az çıkınca doğal olarak fiyatların da yükselişe geçtiğini dile getiriyor.

Reklam
Reklam

Anadolu'nun sevilen lezzetlerinden olan kuru bamyanın kilosu 800 ile 1000 TL arasında satışa sunuluyor. Mevsiminde sabah güneş görmeden özenle toplanarak kurutulan bamya, vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor ve seviliyor. Taze bamyanın kilosu pazarda 40 TL'den satışa sunulurken, bin bir zahmetle kurutulduktan sonra fiyatı 1000 TL’ye kadar çıkarak alıcısı ile buluşuyor. 

Dükkanında kuru bamya satışı yapan aktar Emin Özcan, ellerinde geçen seneden kalma mahsullerin olduğundan bahsediyor. Bu nedenle ürünlerin satış fiyatı 800 TL ile 1000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yeni sezonda işletmecilerin satmak için üreticisinden alacağı fiyatın 1000 TL olacağını beklediklerini aktaran Emin Özcan, ürünleri 800 TL’ye mi satarız yoksa 1250 TL’ye mi bilmiyoruz, bunu ancak zaman gösterecek söylemlerinde bulundu. 

Genellikle bilinçli olan insanlar dizlerdeki sıvı kaybına ve diz ağrılarına iyi gelmesinden dolayı kuru bamya tohumunu tüketmektedirler. Bunun yanı sıra vücuda iyi gelen faydalarından dolayı bamya çiçeğini et ile harmanlayıp yemeğini yaparak tüketmektedirler.