Kuru buz nedir? Kuru buz nasıl yapılır?

TAKİP ET

Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye'de yarışmacı olarak yer alan Hasan Biltekin'in hazırlayacağı tabakta yer alan kuru buzun ne olduğu insanların gündemini meşgul ediyor. Peki Kuru buz nedir? Kuru buz nasıl yapılır? İşte yanıtları...

Reklam
Reklam

TV8’de yayınlanan MasterChef Türkiye programında artık final heyecanı yaşanıyor. Jüri üyeleri olarak yer alan Mehmet Şef, Soner Şef ve Danilo Şef’ten en çok puanı kazanmak için emek harcayan yarışmacıların arasındaki mücadele sürüyor. Final turunda yarışan yarışmacılardan birisi olan Hasan Gültekin’in hazırladığı yemek tabağında yer alan kuru buz izleyenlerin dikkatinden kaçmadı. Kuru buz hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen izleyenler arama motorları üzerinden yoğun bir araştırma yürütüyor. Peki Kuru buz nedir? Kuru buz nasıl yapılır? 
Kuru Buz Nedir, Nasıl Yapılır?
Pek çok yemekte kullanılan kuru buz dondurulmuş karbondioksit anlamına gelmektedir. Gaz halinde bulunan karbondioksitin laboratuvar ortamında yüksek basınç altına tutulduktan sonra oluşturulan kuru buz tatsız bir üründür. Oda koşullarında 0 derece ve altında muhafaza edilmesi gerekmektedir. Buzdolaplarında bulunan buzlar kuru buz değil klasik buzdur. Bu buzların tadı kuru buzlardan farklıdır. 

TV8 MasterChef Türkiye MasterChef Türkiye Hasan kuru buz