Kuru Fırçalama: Faydaları, prosedürü ve riskleri

TAKİP ET

Diş fırçalamak gibi cilt fırçalamak da günlük rutinimizin bir parçası olmalıdır. Cildi duşta ovmaktansa kuruyken fırçalamak daha da önemlidir. Sadece yakındaki spa'nızı ziyaret edin ve muhtemelen tekliflerinden biri olarak 'kuru fırçalamayı' bulacaksınız.

Reklam
Reklam

Uygulama, sözde cildi peeling yapmaktan vücut ağırlığını azaltmaya kadar her şeyi yapmak için oldukça öfkeli hale geldi. Burada, size kilo kaybı için kuru fırçalamanın önemini anlatacağız. Ama derine inmeden önce, kuru fırçalamanın nasıl çalıştığından, neler sunduğundan ve cildinizi doğru şekilde nasıl kuru fırçalayacağınızdan bahsedelim.

Kuru cilt fırçalama, cildi şımartmanın ve sağlığını iyileştirmenin en kolay ve en basit yollarından biridir ve bu da genel sağlığımızı ve refahımızı artırmaya yardımcı olur. Kuru fırçalama, yüzyıllardır var olan bir Ayurveda uygulamasıdır. Antik çağlardan beri Yunanlılar ve Japonlar gibi diğer birçok kültür tarafından da uygulanmaktadır. Kuru fırçalama, kuru, pürüzlü ve sert kıllı bir fırça yardımıyla kuru cildi ovarak vücuda parmaktan başa masaj yapmayı içerir. Kulağa biraz garip gelse de, peeling yaparak, detoks yaparak, selüliti parçalayarak bize yardımcı olduğuna inanılıyor. Rahatlatıcı ama teşvik edici bir hoşgörü olan kuru fırçalama, farklı kaplıca tedavi paketlerinin bir parçası olarak sunulmaktadır. Cildin temiz, yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlamak için lüks bir kendin yap tedavisi olarak da uygulanabilir.

KURU FIRÇALAMANIN FAYDALARI

Kuru fırçalamanın cilt veya vücut sistemleri üzerindeki etkilerini destekleyen resmi çalışmalar ve bilimsel kanıtlar bulunmamaktadır. Ancak, anekdotsal verilere dayanarak, uzmanlar ritüelin aşağıdaki potansiyel faydalara sahip olduğu sonucuna vardılar:

1. Cildi Eksfoliye Eder

Kuru fırçalamanın mekanik etkisi, yüzey tabakasındaki ölü hücreleri eksfoliye ederek cildin daha yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Diğer vücut peelingleri gibi davransa da, kuru bir prosedür olmasına rağmen, doğal nem içeriğini çalmadan pul pul cildi süpürür.

2. Cilt Gözeneklerini Açar

Kuru fırçalama, cildin manuel olarak pul pul dökülmesine yardımcı olur, bu da içindeki tıkanmış gözenekleri açar. Bu, her türlü kiri, tozu, kiri, fazla sebum, ölü hücreleri vb. gözeneklerden uzaklaştırır ve cildin nefes almasını sağlar.

3. Kan Akışını Uyarır

Cildinizi kuru fırçalayarak oksijenli kanın cilt hücrelerinize akışını tetikleyebilirsiniz. Bu, vücuttaki kan dolaşımını iyileştirir ve hücrelere gerekli besinleri sağlar, böylece cildi sağlıklı ve parlak bırakır.

4. Lenfatik Sistemi Güçlendirir

Vücudumuzdaki lenf sistemi, bağışıklığı güçlendirerek enfeksiyonları uzak tutmaya yardımcı olur. Cildinizi kuru fırçaladığınızda uyarılır ve lenf akışı normalleşir ve vücuttaki tüm detoks yapan organları harekete geçirir. Bununla birlikte, prosedür manuel lenfatik drenaj masajı kadar etkili değildir.

5. Toksinleri Ortadan Kaldırır

Kuru fırçalama cilt gözeneklerini açıp lenf sistemini harekete geçirdiği için vücuttaki tüm detoks yapan organlar harekete geçer. Bu, vücuttan durgun toksinlerin salınımını hızlandırır ve bağ dokularının erken bozulmasını önler.

6. Sindirimi İyileştirir

Kuru fırçalama, sindirim sisteminin işlevselliğini optimize edebilen toksinlerin vücuttan atılmasına yol açar. Ayrıca mideyi kuru fırçalamanın hafif kabızlığı hafifleterek sindirime yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

7. Cildi Gençleştirir

Eksfoliasyon, gözenek açma, artan kan dolaşımı, daha iyi lenf akışı ve detoksifikasyon - tüm bunlar kümülatif  olarak cildin tamamen gençleşmesine yardımcı olur. Sonuç olarak, taze, pürüzsüz ve cilalı bir görünüm elde edersiniz.

8. Yaşlanmayı Geciktirir

Kuru fırçalama cildin en dış tabakasındaki ölü hücreleri atar ve aynı zamanda hücre yenilenmesini hızlandırır. Bu yaşlanma belirtilerini yumuşatır ve genç bir görünüm yaratarak daha fazla görünmesini engeller. Ayrıca kasları güçlendirmeye ve cildi sıkılaştırmaya yardımcı olur.

Ayrıca Okuyun - Yüz Epilasyonu için Denemeyi Seveceğiniz 3 Ev Yapımı Ağda Tarifi

9. Kilo Kaybını Teşvik Eder

Uzmanlar, kuru fırçalamanın kilo verme çabalarınızı önemli ölçüde artırmanın doğal ve güvenli bir yolu olabileceğini söylüyor . Nasıl? Bir sonraki bölümde tartışacağız.

10. Selüliti Azaltır

Kuru fırçalamanın selülit görünümünü azalttığını doğrulayacak hiçbir bilimsel kanıt olmasa da, masaj benzeri etkiler yaratarak soruna geçici bir çözüm sağlayabilir ( 4 ). Ayrıca tüm vücutta kan dolaşımını artırır ve cildi dolgunlaştırarak selülit 'süzme peynir' görünümünün daha az fark edilir görünmesini sağlar.

11. Rahatlatır ve Enerji Verir

Kuru fırçalama yoluyla kişisel bakım pratiğine kendinizi kaptırırsanız, tamamen rahatlamış ve yüksek enerjili hissedeceksiniz. Kan akışını artırır ve seanstan sonra kendinizi iyi, stresli ve canlanmış hissetmeniz için sinir sistemini uyarır.

KURU FIRÇALAMA KİLO VERMEYE NASIL YARDIMCI OLUR?

Cildimiz vücudumuzdaki en büyük organdır. Her gün vücudun dörtte birini detoksifiye eder ve kuru fırçalama işini çok daha iyi yapmasına yardımcı olur. Bu sonuçta selülit azalmasını kolaylaştırır ve kilo kaybını destekler. Öyleyse daha derine inelim:

Kuru fırçalama, cilde belirli bir yönde hafif basınç uygulanan bir vücut masajı gibi çalışır. Cilt yüzeyindeki kan dolaşımını hızlandırır ve organlara oksijenli kan ileterek işlerini daha etkili yapabilmeleri ve iç detoksifikasyonu desteklemeleri sağlanır.

Aynı zamanda, dokulardan kalbin hemen yukarısındaki vasküler sisteme akan bir dizi lenfatik kanaldan oluşan lenfatik sistemi uyarmaya yardımcı olur. Genellikle kalbe doğru kuru fırçalama, lenf sıvısının lenf düğümlerinden akmasını ve tüm metabolik atıkları ve birikmiş toksinleri vücuttan düzgün bir şekilde boşaltmasını kolaylaştırır.

Bunlar, kilo vermeyi daha kolay ve daha hızlı hale getiren daha sağlıklı ve daha güçlü bir bağışıklık sistemi geliştirmeye yardımcı olur.

Kuru fırçalama tek başına kilo kaybını teşvik edemez. Kilo verme diyetinizi ve egzersiz rutininizi bununla değiştirmemelisiniz.

DOĞRU FIRÇA NASIL SEÇİLİR?

Cilde doğru miktarda baskı uygulamak ve evde kuru fırçalama seansından en iyi şekilde yararlanmak için doğru malzemeleri seçmek çok önemlidir. Yerel sağlık gıda mağazalarından herhangi birinden doğru fırçayı satın alırken aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun:

Kaba, sıkı, doğal elyaf kıllara sahip bir banyo/duş fırçası seçin (jüt, sisal veya kaktüs elyafından yapılmış)

Uzun sap, arkadaki ulaşılması zor tüm parçalara ulaşmanıza yardımcı olur.

Çıkarılabilir saplı bir lif kabağı eldiven fırçası kullanmak da

Ayrıca kuru fırçalama kitlerini de tercih edebilirsiniz, ancak bunlar biraz pahalıdır.

Cildi aşındıran veya üzerinde kırmızı lekelere neden olan süper sert, sert kıllara sahip fırçalardan uzak durun.

Vücut fırçasını temiz ve bakımlı tutmak çok önemlidir. Her kullanımdan sonra ve en az haftada bir kez durulayın. Kıllarını yumuşak bir sabun ve sade suyla yıkayın ve küflenmeyi önlemek için açık, güneşli bir alanda tamamen kurumasını bekleyin. Aksi takdirde, dezenfekte etmek için fırçanın kıllarını ovma alkolü ve ara sıra nemli bir bezle ovalayabilirsiniz.

CİLT NASIL KURUTULUR?

Arka arkaya 3 ay boyunca düzenli olarak doğru şekilde uygulanırsa, kuru fırçalama kilo vermeye yardımcı olabilir. Ayrıca, çoğu kaplıcada izlenen tekniği öğrenirseniz, bunu kendiniz zahmetsizce yapabilirsiniz. İşte size kuru cilt fırçalama yöntemi:

Ayak tabanlarınızdan başlayın ve bacaklara (her zaman bir tane seçin), popo ve beline kadar fırçalayın. Vücudunuzun lenfatik sisteminin yolunu en olumlu şekilde destekleyecektir. Uzun düzgün süpürme vuruşları kullanabilir veya fırçayı hızlı dairesel, saat yönünde hareketlerle hareket ettirebilirsiniz.

Şimdi, gövdenizi ve karnınızı yavaşça yukarı kaldırın, kalbe doğru dairesel, saat yönünün tersine bir hareketle fırçalayın. Ardından, fırçayı göğüs bölgenizde aynı şekilde hareket ettirin.

Ardından parmaklarınıza ulaşın ve kollarınızı koltuk altlarınıza doğru kaldırın. Son olarak, omuzlarınızı ve boynunuzu yavaş ama sabit bir şekilde köprücük kemiklerine doğru fırçalayın.

Fırçalamayı bitirdikten sonra, tüm kuru cilt hücrelerini çıkarmak için taze soğuk suyla duş alın. Kurut.

Son olarak, zeytinyağı, badem yağı veya hindistancevizi yağı gibi doğal nemlendirici yağlarla cildinize güzelce masaj yapın.

KURU FIRÇALAMA ZAMANI

'Kuru fırçalama' olduğu için duşta yapamazsınız veya hiçbir şekilde ıslak fırça kullanamazsınız. Bu nedenle, tercihinize göre, cildinizin tamamen kuru olduğu günün herhangi bir saatinde yapın. Ancak tüm vücudu uyarma ve enerji verme işlemi olduğu için sabahları duştan hemen önce yapılması önerilir. Ardından, her seans ideal olarak 5 ila 10 dakika devam etmelidir. Ayrıca, mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için her gün uygulayın.

KURU FIRÇALAMA İÇİN İPUÇLARI VE PÜF NOKTALARI

Ve şimdi, cildinizi mükemmel bir şekilde fırçalamanıza yardımcı olacak bazı son derece yararlı ipuçları ve püf noktaları:

Nazik ve hafif fırçalama ile başlayın ve cildiniz alıştıkça basıncı kademeli olarak artırın.

Lenf drenajını kolaylaştırdığı için fırçayı her zaman kalbe doğru hareket ettirin.

Tahrişleri önlemek için vücudunuzun belirli bir bölgesi için sadece birkaç vuruş kullanın.

Vücudunuzun cildinin ince olduğu bölgelerine hafif basınç uygulayın ve bunun tersi de geçerlidir.

Kırık cilt, kesikler, yaralar, kızarıklıklar, çürükler, enfeksiyonlar vb. gibi hassas bölgeleri fırçalamayın .

KURU FIRÇALAMANIN RİSKLERİ

Kuru fırçalama çok güvenli bir uygulama olsa da, ilişkili riskleri bilmeden başlatılmamalıdır. Bunları aşağıda listeledik:

Çok sert bir fırça kullanmak, agresif olmak veya bunu günde çok fazla uygulamak, cildin kurumasına ve/veya tahriş olmasına neden olabilir.

Hassas cilde sahip kişiler, işlemden sonra ciltte kızarıklık, batma veya yanma hissi veya aşınma yaşayabilir.

Cildi yanlış yönde (kalpten uzağa) kuru fırçalamak varisli damarlara neden olabilir veya daha da kötüleştirebilir.

Güneş yanığı, egzama, sedef hastalığı vb. kişiler için uygun değildir ve koşulları kötüleştirerek olumsuz etkilere neden olabilir.