Kuruluş Osman Aygül Hatun kimdir, kim oynuyor? Tarihte Aygül Hatun nasıl ve ne zaman öldü?

TAKİP ET

ATV ekranlarında her hafta Çarşamba akşamları yayınlanan ve reyting rekorları kıran Kuruluş Osman dizisi sezon finali bölümü ile bu akşam ekrana gelecek. Sezon finali bölümüne ise Aygül Hatun damga vuracak. İzleyenler ise tarihte Aygül Hatun kimdir? Kuruluş Osman Aygül Hatun kim oynuyor? Aygül Hatun kiminle evliydi, oğlu kimdir? Aygül Hatun tarihte nasıl öldü gibi sorulara yanıt arıyor. İşte Aygül Hatun hakkında merak edilenler…

Reklam
Reklam

ATV ekranlarında 2. Sezonu ile yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Kuruluş Osman sezon finali bölümü ile bu akşam izleyici karşısına çıkacak. Dizinin som bölümüne ise Aygül Hatun detayı damga vuracak. Sezona unutulmaz sahnelerle veda etmeye hazırlanan Kuruluş Osman dizisinin sezon finali bölümünde Aygül Hatun bambaşka biri oluyor. Osman Bey ile evlenmek isteyen Bala Hatun'a karşı koyan Aygül Hatun şimdiden izleyenler tarafından merak konusu oldu. Peki, tarihte Aygül Hatun kimdir? Kuruluş Osman Aygül Hatun kim oynuyor? Aygül Hatun kiminle evliydi, oğlu kimdir? Aygül Hatun tarihte nasıl öldü? İşte Aygül Hatun hakkında merak edilenler…
 

Kuruluş Osman Aygül Hatun’u kim oynuyor?

ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Aygül Hatun karakterine Buse Arslan Akdeniz hayat veriyor. Bugüne kadar bir çok dizide karşımıza çıkan Buse Arslan Akdeniz Kocaman Ailem, Aşk Yalanı Sever, Benim Hala Umudum Var ve Yalan Dünya gibi dizilerle çok sevildi. Kuruluş Osman Aygül Hatun karakteri ise Buse Akdeniz’in kariyerinde zirve oldu.
 

Tarihte Aygül Hatun kimdir?

Tarihte Aygül Hatun Osman bey ile evlenmek istiyor. Ancak Osman bey hiçbir zaman onu sevmiyor ve Bala Harun ile evleniyor. Aygül Hatun Kuruluş Osman dizisinin ilk sezonunda çaresizce aşkını bekleyen bir kadınken ikinci sezonda ise içinden tam bir savaşçı çıktı.
 

Tarihte Aygül Hatun nasıl öldü?

Aygül Hatun’un tarihte nasıl öldüğü bilinmiyor. Çünkü tarih kitaplarında sadece Osman Bey’den bahsediliyor ve Aygül Hatun’un ismi geçmiyor. Bu sebeple de Aygül Hatun’un senaryoya daha sonradan eklenmiş bir karakter olduğu düşünülüyor.