Kuruluş Osman'da geçen Yenişehir nerede, hangi ilimizde? Yenişehir ne zaman fethedildi?

TAKİP ET

ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisi izleyicinin severek takip ettiği başarılı yapımlar arasında yer alıyor. Bu akşam sezon finali bölümüyle ekrana gelecek olan dizi yine izleyiciyi ekrana kilitlemeye hazırlanıyor. Kuruluş Osman'ın yeni bölümlerinde sık sık geçen Yenişehir ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu akşam sezon finali bölümüyle ekrana gelecek olan dizide geçen Yenişehir ile ilgili tüm detaylar merakla araştırılıyor.

Reklam
Reklam

ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisi izleyicinin severek takip ettiği başarılı yapımlar arasında yer alıyor. Bu akşam sezon finali bölümüyle ekrana gelecek olan dizi yine izleyiciyi ekrana kilitlemeye hazırlanıyor. Kuruluş Osman’ın yeni bölümlerinde sık sık geçen Yenişehir ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu akşam sezon finali bölümüyle ekrana gelecek olan dizide geçen Yenişehir ile ilgili tüm detaylar merakla araştırılıyor. Yenişehir’in fethini konu almaya hazırlanan Kuruluş Osman dizisinde bir sezonun daha sonuna gelinirken sezon finali bölümüyle bu akşam izleyicisinin karşısına çıkacak olan dizide neler yaşanacağı ve Yenişehir’in fethinin gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu. Yenişehir’in fethinin yeni sezona mı kalacağı yoksa sezon finali bölümünde mi gösterileceği merak edilirken Yenişehir hakkında da araştırmalar sürüyor. Peki, Yenişehir nerede? Yenişehir hangi ilimizde? Kuruluş Osman’da geçen Yenişehir ne zaman, kaç yılında fethedildi? İşte detaylar…

Yenişehir Nerede?

Yenişehir, Bursa ilimizin bir ilçesidir. Bursa’nın doğusunda yer alan Yenişehir’in Bursa şehir merkezine uzaklığı ise 52 km’dir. Bursa’nın havalimanı da Yenişehir sınırları içerisindedir ve bu yüzden ‘Yenişehir Havaalanı’ olarak geçmektedir. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Yenişehir’de 2004 yılında Yenişehir Belediyesi tarafından kurulan Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi (YOSAB) ile birlikte sanayileşme başlamıştır. Özellikle tarımsal ürün ihracatında Bursa ilinin ilk sırada yer alan ilçesidir. Yenişehir’in domates ve biber yetiştiriciliği dünyaca ünlüdür. İnegöl ve İznik’e çok yakın bir mesafede bulunan ilçe, batıda Kestel, güneyde İnegöl, kuzeyde İznik, kuzeybatıda Orhangazi ve doğuda Bilecik ile komşudur.



Yenişehir Ne Zaman Fethedildi?

1299 yılında Bilecik, Yarhisar ve İnegöl’ü alan Osman Bey, 1301 yılında İznik taraflarına daha rahat ulaşabilmek için Bursa yakınlarındaki Yenişehir ve Köprühisar’ı fethetmiştir.