Kuzey Kore liderinden ABD'ye çatışma tehdidi

TAKİP ET

Uzun zamandan beri araları gergin olan Kuzey Kore ve ABD arasında işler iyiden iyiye kötüye gidiyor. Kore Savaşı Ateşkesi'nin 69. yıldönümünde Açıklamalarda bulunan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ABD'yi çatışmakla tehdit etti.

Reklam
Reklam

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Kore Savaşı Ateşkesi'nin 69. yıldönümünde Yaptığı açıklamalarla dünya gündemine bomba gibi düştü. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un açıklamasında, Güney Kore ve ABD ile olası bir askeri çatışmaya girmeleri halinde Nükleer silahları kullanmaktan çekinmeyen çeklerini dile getirdi.

SAVAŞ GAZİLERİNE HİTABEN KONUŞTU

Kuzey Kore lideri, Kore Savaşı'nın bitişinin 69'uncu yılı nedeniyle düzenlenen anma töreninde Savaş gazilerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Kim, ülkeye karşı yapılacak olan herhangi bir krize Silahlı kuvvetlerin yanıt vermeye hazır olduğunu belirterek, Nükleer savaş silahlarını da bu çatışmalar sırasında kullanmaktan çekilmeyeceklerini dile getirdi.

ABD'Yİ AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ

Açıklamalarının devamında ise ABD'yi hedef alan Kuzey Kore lideri, Yürüttükleri düşmanca politikalarla Kuzey Kore'yi şeytanlaştıklarını söyledi. ABD ve Güney Kore'nin birlikte yürüttüğü askeri tatbikatının Kuzey Kore'yi Hedef aldığını belirten Kim, Olası bir tehdit halinde bu iki ülke ile savaşmaktan kaçınmayacaklarını söyledi.

NÜKLEER SİLAHLARINI KABUL ETTİ

Kuzey Kore lideri, çok sayıda nükleer silaha sahip olan ülkesine yönelik askeri harekattan bahsetmenin tam bir intihar eyle ne olduğunu belirtirken, böyle bir tehlike girişinin silahlı kuvvetler tarafından anında cezalandırılacağını söyledi. Kuzey Kore lideri kim, nisan ayında ülkenin savunma kapasitesinin güçlendirilmesi için kararları almış, önleyici nükleer silahların kullanılacağını dile getirmişti.

Diğer yandan Kuzey Kore'nin yeni nükleer denemeler yapacağına dair iddialar gündemde sıcaklığını koruyan. Kuzey Kore liderinin bu konuşması da iddiaları destekler nitelikte oldu.