KYK 3 aylık toplu ödemeler ne zaman yatacak? Ekim, Kasım, Aralık ayı KYK burs kredisi ne kadar?

TAKİP ET

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan toplu ödeme miktarı ne kadar? KYK toplu ödemeleri ne zaman yapılacak? soruları Kredi ve Yurtlar Kurumu burs sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen sorular arasında yer aldı. Öğrenim desteğinden yararlanacak olan öğrenciler arama motorlarına yöneldi ve bu soruların cevaplarını araştırmaya başladı. İşte Kredi ve Yurtlar Kurumu toplu ödeme ile ilgili merak edilen detaylar..

Reklam
Reklam

Kredi ve Yurtlar Kurumu, yapılacak olan kredi ile burs ödemelerinin açıklanması ile birlikte gözler şimdide yapılacak olan toplu ödemeye çevrilmiş durumda. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ile kredi almaya hak kazanan öğrencilerin sonuçlarını açıkladı. Burs ile kredi almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak olan ödemelerin tarihleri araştırılırken, Ekim ayı, Kasım ayı ile Aralık ayına ait olan toplu ödemelerin yatırılıp yatırılmayacağı da merak edilmektedir. KYK 3 aylık toplu ödeme ne zaman yapılacak? Ekim ayı, Kasım ayı ile Aralık ayı KYK toplu ödeme miktarı ne kadar? İşte detaylar..

Kredi ve Yurtlar Kurumu toplu ödemeleri ne zaman yapılacak?
Burs ile kredi başvurusu yapıp taahhütnamesi onaylanmış olan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından itibaren geçerli olacak şekilde 3 aylık burs ile kredi ödemeleri ay sonuna kadar yatırılacaktır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak 3 aylık toplu ödeme miktarı ne kadar?
2021 yılı için belirlenmiş olan ücret miktarı lisans öğrencileri için aylık 650 TL, yüksek lisans öğrencileri için aylık 1300 TL ve doktora öğrencileri için de aylık olarak 1950 TL 'dir. Bu miktarların 3 aylık toplamları ise hesaplanarak öğrencilerin banka hesabına yatırılacaktır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu ödeme tarihleri ne zaman?
Kredi ve Yurtlar Kurumu, yapacağı ödemelerini, öğrencilerin TC kimlik numarasının son rakamna göre her ayın 6. günü ile 10. günü arasında yapmaktadır.
KYK burs ile kredi ödemelerinin yapılacağı takvim ise şu şekildedir;
* TC kimlik numarasının son rakamı '' 0 '' olan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ile kredi ödemeleri her ayın 6. gününde yapılacaktır.
* TC kimlik numarasının son rakamı '' 2 '' olan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ile kredi ödemeleri her ayın 7. gününde yapılacaktır.
* TC kimlik numarasının son rakamı '' 4 '' olan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ile kredi ödemeleri her ayın 8. gününde yapılacaktır.
* TC kimlik numarasının son rakamı '' 6 '' olan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ile kredi ödemeleri her ayın 9. gününde yapılacaktır.
* TC kimlik numarasının son rakamı '' 8 '' olan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ile kredi ödemeleri her ayın 10. gününde yapılacaktır. 

kyk burs ödemeleri ne zaman yapılacak kyk 3 aylık burs ve kredi ödemesi ne kadar? kyk kyk ödeme tarihleri