KYK borcu nasıl ertelenir? KYK borcu erteleme dilekçesi için gerekli belgeler nelerdir? KYK borcu erteleme dilekçe örneği

TAKİP ET

Birçok genç üniversiteye başladığından KYK'dan kredi almaktadır. Alınan bu kredinin de okul bittikten sonra geri ödenmesi gerekmektedir. Son zamanlarda en çok araştırılan konulardan bir tanesi de KYK borcu erteleme işlemidir. KYK borcunun nasıl ertelenebileceği birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, KYK borcu nasıl ertelenir? KYK borcu erteleme dilekçesi için gerekli belgeler nelerdir? KYK borcu erteleme dilekçesi nereden gönderilir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

KYK borcu erteleme işlemi son zamanlarda birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Genellikle Üniversite hayatına yeni atılan veya devam etmekte olan öğrencilerin paraya ihtiyaçları olduğu için başvurdukları KYK Öğrenci Kredileri bir zaman sonra karşılarına bir dert olarak çıkmaktadır. Edindikleri borçları unutanlar ve kredi borcu haline dönüşmekte olan bu borç her ay ve sene olarak faize binmektedir. Bu durum sonradan can sıkıcı bir hal almaktadır. Aldıkları krediyi ertelemek isteyen kişilerde neler yapabileceğini araştırmaktadır. KYK Borcu Erteleme Dilekçesi bunun için bir önlem amaçlı yazılabilir. Peki, KYK borcu nasıl ertelenir? KYK borcu sorgulaması nasıl yapılır? KYK borcu erteleme dilekçesi için gerekli belgeler nelerdir? KYK borcu erteleme dilekçesi nereden gönderilir? KYK borcu erteleme dilekçesi ücretli midir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 


KYK Borcu Sorgulaması Nasıl Yapılır?
KYK borcunun geri ödenme süresi iki yıl kadardır. Borçları bulunan kişiler KYK Borcu Erteleme Dilekçesi sayesinde iki yılda bir olmak üzere toplam 10 seneye kadar borçlarını birebir erteleme haklarına sahiptirler. Bu süreç içerisinde bile borçları faizlenmeye ve artmaya devam etmektedir. KYK’nın belirtmiş olduğu şartlara uygun değilseniz ve gerekli kurallara uymuyorsanız erteleme hakkına, erteleme dilekçesi gönderme hakkına sahip olamamaktasınız.
Kyk borcunu sorgulamak isteyen kişiler bu işlemin nasıl yapılacağını araştırmaktadır. Kyk borcu sorgulaması için öncelikle e-devlet sitesinde giriş yapmanız gerekmektir. 

 


KYK Borcu Erteleme Dilekçesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
KYK borcunu ertelemek isteyen kişiler bu işlem için hangi belgelerin gerekli olduğunu araştırmaktadır. KYK Borcu Erteleme Dilekçesini hazırlayıp gönderebilmeniz için herhangi bir belgeye ihtiyacınız yoktur. Yalnızca sizden kendiniz ile alakalı basit ve bilindik bilgiler istenmektedir. Bunlar ise şu şekildedir:

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası. 

Almış olduğunuz Kredinin Numarası.

Cep Telefon Numaranız.

Ev Adresiniz.

Son olarak ise E-Mail. E-Mail üzerinden süreç hakkında gelişmeleri direkt olarak size bildirilmektedir. Oradan takip sağlayabilirsiniz.

 


KYK Borcu Erteleme Dilekçesi Nereden Gönderiliyor?
KYK Borcu Erteleme Dilekçesini iki farklı şekilde iletebilmektesiniz. İsterseniz Mektup / Posta adresine isterseniz de E-posta yoluyla mail olarak iletebilirsiniz.

 


E-Posta ile iletmek istiyorsanız eğer: KYK’nın kendi resmi internet sitesine girdikten sonra ‘’Kredi Mail Giriş’’ kısmında yer alan bilgileri girip gönder butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Herhangi bir sorun yaşamanız dahilinde 444 19 61 numaralı KYK’nın Çağrı Merkezine kolay bir şekilde ulaşarak daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

 


Dilekçenizi Mektup yoluyla iletmek isterseniz şu adrese dilekçenizi direkt göndererek sürecin başlamasına olanak sağlamış olursunuz: Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya/ANKARA.

 


KYK Borcu Erteleme Dilekçesi Ücretli midir?
Merak edilen bir diğer soru ise KYK borcu erteleme dilekçesi için herhangi bir üzret talep edilip edilmediğidir. KYK Borcu Erteleme Dilekçesi için sizden bir ücret talep edilmemektedir. KYK, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olduğu için öğrencilerin veya normal bir vatandaşın göndermiş olduğu belgelerden ücret tahsil etmemektedir.

 

 


KYK Borcu Erteleme Dilekçe Örneği

 

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı


Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü
Kredi Dairesi Başkanlığına

 

 


Dilekçe Konusu : KYK katkı kredisi borcumun ertelenmesi istemimin sunulmasından ibarettir.

 

İsim Soyisim : 



TC Kimlik No : 

 


İkamet Adresi : 

 


Cep Telefonu : 

 


Eposta Adresi  :

 


Kurumunuzdan Üniversite eğitimim süresince katkı kredisi kullanmış durumdayım. Mezuniyetimden bu yana sürekli bir işe girme imkanım olmaması ve şuanda işsiz olmam sebebi ile KYK katkı kredisi borcumu ödeme imkanım maalesef bulunmamaktadır. 

 


Kurumunuzdan kullandığım katkı kredisi borcumun geri ödeme taksitlerinin işe başlayarak ödeme imkanı kazandığım döneme kadar ertelenmesi için gereğini saygılarım ile arz ve talep ederim.

 


İşe başladıktan makul süre sonra KYK katkı kredisi borcumun tamamını taksitler halinde eksiksiz biçimde ödeyeceğimi kabul , beyan ve taahhüt ederim.

 

Tarih : 

 


İsim Soyisim :

 


İmza :

KYK borcu nasıl ertelenir KYK borcu erteleme KYK borcu erteleme dilekçesi için gerekli belgeler nelerdir KYK borcu erteleme dilekçesi nereden gönderilir KYK borcu erteleme dilekçe örneği