KYK borcu nereye, nasıl ödenir? KYK borç ödeme ATM'den nasıl yapılır? kYK borç sorgulama ekranı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında yaptığı KYK borçlarının faizlerinin silineceğine dair açıklamanın ardından KYK borç ödeme bir kez daha gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarından faizlerin silineceğini sadece anaparanın geri alınacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından ödeme ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısı sonrasında yaptığı KYK borçlarının faizlerinin silineceğine dair açıklamanın ardından KYK borç ödeme bir kez daha gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarından faizlerin silineceğini sadece anaparanın geri alınacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından ödeme ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. KYK borçlarına gelen yeni düzenlemenin ardından gözler ödeme planına çevrildi. Günlerdir gündemde olan KYK borçlarına gelecek düzenlemeyle ilgili beklenen açıklama bugün Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Erdoğan, KYK borçlarından faizlerin silindiğini ve sadece anaparanın geri alınacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından KYK borcu nereye, nasıl ödenir? KYK borç ödem ATM’den kartsız nasıl yapılır? Gibi sorulara yanıt aranırken KYK borç sorgulama ekranı da en çok araştırılan konulardan biri oldu. İşte detaylar…

KYK Borcu Nereye Ödenir? 

KYK öğrenim kredisi geri ödemesi sadece Ziraat Bankası şubeleri ve ATM’lerinden yapılmaktadır. KYK borcunuzu ödemede Ziraat Bankası’ndan başka bir banka seçeneğiniz bulunmamaktadır. KYK kredi borcunuzu Ziraat Bankası ATM’lerinden kartlı veya kartsız işlemlerle ödeyebilirsiniz. 

Ziraat Bankası Kartsız KYK Ödemesi Nasıl Yapılır?

KYK borcunuzu Ziraat Bankası ATM’lerinden kartsız şekilde ödeyecekseniz ilk olarak kartsız işlemlere tıklayın ve ardından eğitim ödemeleri yazan sekmeye tıklayın. Daha sonra Yurtkur ödemelerinden KYK Yurt Ücretleri Ödemelerini seçin ve T.C. Kimlik numaranız ile işleminizi tamamlayın. 

Ziraat Bankası Kartlı KYK Ödemesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak ödeme alanına tıklayın. Diğer işlemler bölümüne geçiş yaptıktan sonra eğitim ödemeleri, Yurtkur ödemeler kısmından KYK Yurt Ücretleri Ödemeleri bölümünden T.C. Kimlik numaranızı yazarak işleminizi tamamlayın. KYK borcu ödemelerinizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz.

KYK Borç Sorgulama Ekranı 2022

KYK kredi geri ödeme planınızı görüntülemek için e-Devlet sitesine giriş yaptıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-geri-odeme-sorgulama adresi üzerinden T.C. Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak borcunuzu sorgulayabilirsiniz.