KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? 2021 KYK burs ücretleri ne kadar?

TAKİP ET

KYK burs başvuru sonuçları için birçok başvuru yapmış olan öğrencinin meraklı bekleyişi hala devam ediyor. KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? 2021 KYK burs ücretleri ne kadar? Detaylar haberimizde.

Reklam
Reklam

2021-2022 yılı için KYK bursu alacak öğrenciler, sonuçları e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla öğrenebilecek. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi için başvuruda bulunan birçok öğrenci sonuçların açıklanması için heyecanla bekliyor. KYK burs sonuçları ise henüz açıklanmadı. 2021 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 


2021 KYK burs sonuçları açıklandı mı? 

Birçok öğrencinin başvuruda bulunduğu KYK burs sonuçlarının resmi olarak açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. KYK’nın bir önceki ödemelere bakıldığında sonuçların 1 ay içinde erişime açıklanması bekleniyor. 


2021 yılı KYK burs ücretleri ne kadar? 

Kredi ve Yurtlar genel Müdürlüğü’nün öğrencilere sağlamış olduğu aylık burs ve kredi ücretleri her yıl yeniden belirleniyor. 2021 yılı için belirlenen ücretler ise şöyle: 

Lisans öğrenimi görenler için aylık 650 TL 

Yüksek lisans eğitimi görenler için 1.300 TL 

Doktora eğitimi görenler için 1.950 TL 


KYK burs başvuru sonuçları nereden sorgulanmaktadır? 

KYK burs ve kredi sonuçları e-Devlet üzerinden kolayca sorgulanabilmektedir. 
KYK burs sonucu sorgulama ekranı için tıklayınız. 


Ödemeler ne zaman yapılıyor? 

İlk defa burs veya kredi alacak öğrenciler, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim sürecine göre ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

kyk 2021 kyk burs başburu sonucu kyk bursları kyk burs sonuçları açıklandı mı 2021 kyk burs ücretleri ne kadar