KYK burs sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? 2021-2022 e devlet KYK burs sonucu sorgulama adresi

TAKİP ET

KYK burs ve kredilerine başvuru yapan öğrenciler internet üzerinden 2021-2022 e devlet KYK burs sonucu sorgulama adresini araştırıyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) burs ve kredilerine başvuru yapan milyonlarca öğrenci heyecan içinde gözlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan (GSB) gelen burs sonuçları açıklamasına çevirdi. 2022-2022 KYK burs ve kredi sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler arama motorları üzerinden araştırmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak?
KYK Burs Sonuçları Ne Zaman, Hangi Gün Açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu burs sonuçları hakkında öğrencileri yakından ilgilendirecek bir açıklama yaptı. Sonuçların en adil şekilde duyurulması adına gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kasapoğlu kısa zamanda burs ve kredi almaya hak kazanan öğrencilerin açıklanacağını bildirdi.

2021 yılında KYK burs ve kredi miktarları lisans için 650 TL, yüksek lisans için 1300 TL, doktora için ise 1950 TL olarak belirlenmişti. 2022 yılında KYK burslarının ne kadar olacağı ise henüz belirlenmedi. Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun açıklayacağı yeni asgari ücretle beraber 2022 KYK burs ve kredi miktarlarının da belli olacağı tahmin ediliyor. 
KYK burs sonuçları için tıklayınız

KYK KYK burs sonuçları 2021 Bakan Kasapoğlu