KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs başvuru sorgulama

TAKİP ET

Üniversitelerine başlayan milyonlarca öğrenci KYK burs ve kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Bir çok öğrenci internet üzerinden KYK burs başvuru sorgulamanın nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor. Peki KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’de üniversite hayatlarına devam eden milyonlarca öğrenci ailelerine daha az yük olmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın verdiği Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) burs ve kredilerine başvuru yaptı ve heyecan içinde sonuçlarını beklemeye koyuldu. KYK burs ve kredilerinin ne zaman açıklanacağı uzun bir süredir öğrencilerin gündemini meşgul eden konular arasında yer alıyor. Peki KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?
KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı?
KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda henüz resmi bir açıklama gelmedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz sene 28 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında erişime açılan KYK burs ve kredi başvurularının sonuçlarını 7 Aralık 2020 tarihinde açıklamıştı. Dolayısıyla KYK burs ve kredi sonuçlarının bu sene de Aralık ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.
KYK burs ve kredi ücretleri 2020 yılında lisans için 650 TL, yüksek lisans için 1300 TL, doktora için ise 1950 TL olarak belirlenmişti. 2022 yılında KYK burs ve kredilerine zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 
KYK burs ve kredi başvuru sorgulama için tıklayınız

KYK Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs KYK burs başvuru sorgulama