KYK burs ve kredi ne zaman yatacak? KYK burs sonuçları sorgulama

TAKİP ET

KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler KYK burs sonuçları sorgulamaya başladı. Peki KYK burs ve kredi ne zaman yatacak? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) burs ve kredilerine başvuru yapan milyonlarca öğrenciye müjdeli haberi verdi. KYK burs ve kredi sonuçları an itibariyle açıklandı. Başvurulardan yaklaşık 1 ay sonra açıklanan KYK burs ve kredi sonuçlarını sorgulamak isteyen üniversite öğrencileri hızla internete yöneldi. KYK burs ve kredilerin ne zaman yatacağı sorusu öğrencilerin yeni gündem maddesi oldu. Peki KYK burs ve kredi ne zaman yatacak?
KYK Burs ve Kredi Ne Zaman Yatacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK’nın burs ve kredilerine başvuru yapan öğrencilere müjdeli haberi sosyal medya hesabı üzerinden verdi. KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklandığını duyuran Kasapoğlu ödemelerin ne zaman başlayacağı konusunda net bir tarih vermedi. 
KYK burs ve kredi miktarları 2021 yılında lisans için 650 TL, yüksek lisans için 1300 TL ve doktora için 1950 TL olara belirlenmişti. Ayda bir defa yapılan KYK burs ve kredi ödemeleri T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre hesaplara yatırılıyor.  
KYK burs ve kredi ödemelerinin Ocak 2022 ayında öğrencilerin hesaplarına yatırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
KYK burs sonuçları sorgulama için tıklayınız

KYK KYK burs sonuçları sorgulama KYK burs ve kredi