KYK yurdunda kalan üniversite öğrencisi Twitter paylaşımları nedeniyle yurttan atıldığını iddia etti

TAKİP ET

İstanbul'da Üniversite okuyan ve KYK yurdunda kalan öğrenci Burak Başer, 1 aylık yurt Ücretini ödemediğini ve Twitter paylaşımları nedeniyle yurttan atıldığını öne sürdü. 19 yaşındaki genç yurt önünde protesto eylemi başlattı.

Reklam
Reklam

İstanbul'da Esenler KYK erkek öğrenci yurdunda kalan üniversite öğrencisi Burak Başer, 1 aylık yurt Ücretini ödeyememesi ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yurttan atıldığını iddia etti. 19 Ekim tarihinde kaldığı yurttan çıkarıldığını söyleyen Başer, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla yaşadıklarını anlattı. Gencin bu paylaşım sonrasında misafir olarak 10 gün ek kalma süresi tanınan yurttan tamamen çıkarıldığı iddia edildi.

Oturma eylemine başladı

Yurttan çıkarılması sonrasında Esenler KYK erkek öğrenci yurdu önünde oturma eylemi başlatan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Burak Başer, yaşadığı adaletsizliği kabul etmediğini belirterek parasız eğitim istedi. Burak Başer açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'da okuyorum, basın ve yayın öğrencisiyim. Esenyurt KYK Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalıyorum. Yurdun parasını bir ay geciktirdiğim gerekçesiyle yurttan atıldım.

Ama 10 gün daha misafir öğrenci olarak yurtta kalacaktım. Ama o da engellendi. Sosyal medyada paylaştığım video, yurttan atılma gerekçesi sayıldı. Yurt müdürü tarafından, 'Tweet attın' denilerek ikinci kez yurttan atıldım.

Bu yaşadığım adaletsizliği kabul etmiyorum. O yüzden oturma eylemine başladım. Pazartesi ve perşembe günleri 16.00 ile 18.00 saatleri arasında oturma eylemi ve basın açıklaması yaptım

Her pazartesi ve perşembe, bu talebim karşılanana kadar, yani barınma hakkım tekrar geri verilene kadar mücadelemi sürdüreceğim.”