KYK yurtlarında yaz aylarında konaklama ücretsiz olacak! Başvurular başladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada yaz aylarında KYK yurtlarının açık kalacağını ve gençlerin ücretsiz olarak yurtlarında konaklayabileceğini söylemişti. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 81 ilde bulunan yurtların gençlerin konaklaması için başvuruya açıldığını bildirdi. Başvuru yapmak isteyen gençler 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında "Seyahatsever.gsb.gov.tr' adresinden başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.

Reklam
Reklam

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yaz aylarında 81 ilde bulunan KYK yurtlarının açık olduğunu ve öğrencilerin ücretsiz şekilde konaklayabileceğini söyledi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdenin detaylarını anlatan Kasapoğlu, başvuruların da açıldığını bildirdi. Başvuru yapmak isteyen gençler, "Seyahatsever.gsb.gov.tr” adresinden 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlayarak yurtlarda ücretsiz olarak konaklayabilecek.

81 ilde yurtlar ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada yaz boyunca 81 ilde KYK yurtlarının açık olacağını, seyahat etmek, tatil yapmak isteyen gençlerin yurtlarda ücretsiz konaklayabileceğini söylemişti. Bakan Kasapoğlu da bugün projenin detaylarını anlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, gençlerin yurtlarda konaklamak için Seyahatsever.gsb.gov.tr üzerinden 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında başvuru yapabileceğini belirterek, genç seyyahlar için her türlü imkanın sağlanacağını ifade etti.

KYK yurtları herkesin hizmetinde

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, pandemi sürecinde olduğu gibi KYK yurtlarının her daim milletin hizmetinde olduğunu belirterek, yurtların karantinada vatandaşlara hizmet verdiği gibi yaz aylarında da gençlere hizmet vermeye devam edeceğini dile getirdi. Bakan Kasapoğlu açıklamasının devamında ise; “Bu yaz farklı bir uygulamaya geçiyoruz. Gençlerimiz seyahat etsin istiyoruz. Gençlerimiz Edirne'den Kars'a, Kars'tan Muğla'ya, Aydın'a, Antalya'ya, Trabzon'a, Rize'ye, nereyi gezmek istiyorlarsa, gezdikleri yerlerde ücretsiz konaklama imkanlarını yine yurtlarımızda sağlayacağız. İnşallah gençlerimiz bu yazı dolu dolu yaşayacak." İfadelerini kullandı.