LC Waikiki'den sürdürülebilirlik vurgusuyla ikinci el pazarı!

TAKİP ET

LC Waikiki'nin internet sitesini kontrol eden kullanıcılar, mağazanın ikinci el ürün sattığını gördü. Şirket, ikinci el ürün satışına 'sürdürülebilirlik' vurgusu yaparken olay sosyal medyada alay konusu oldu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin en büyük giyim mağazaları zincirine sahip olan LC Waikiki'nin internet sitesinde ikinci el ürünlerinde satışının yapıldığı öğrenildi. Söz konusu kampanya ise sosyal medyada gündem oldu.



Türkiye genelinde 79 ayrı ilde 400’den fazla mağazaya sahip olan LC Waikiki, dikkat çeken bir uygulama ile gündeme geldi. Genel olarak uygun fiyatlı ürünler satan mağazaların başında gelen LC Waikiki'nin internet üzerinden ikinci el kıyafetler satması özellikle sosyal medyada çok hoş karşılanmadı.

LC Waikiki resmi sitesine direkt olarak giriş yapıldığında görülür bir sayfa olarak yer almayan ikinci el ürünlerin listelenmesine sadece, kriter seçimi yapılarak 'İkinci El Ürün' yazıldığında ulaşılabiliyor.



SÜRDÜREBİLİRLİK VURGUSU

LC Waikiki'nin ikinci el ürünlerinin ilan sayfasında yer alan açıklamasında ise uygulamanın neden başlatıldığına dair bir detay yer almazken sadece sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlanacağına dair ifadenin olduğu görülüyor. 

Şirketin başlattığı bu ikinci el kıyafet satışlarıyla ilgili her ne kadar sürdürülebilirlik vurgusu yapılsa da daha da çok kötüye giden ekonomi için bir "gösterge" olarak değerlendirildi.
 

LC Waikiki ikinci el kıyafetler ikinci el ürünler ikinci el kadın kıyafetleri