LGS 2022 tercih kılavuzu yayınlandı mı? MEB lise tercihleri nasıl yapılır? MEB lise tercihleri kaç okul seçilir?

TAKİP ET

MEB tarafından erişime açılan 2022 LGS sınav sonuçlarının ardından gözler tercih işlemlerine çevrildi. LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler ve aileleri lise tercih işlemleri ile ilgili araştırmalara başladı. LGS 2022 tercih kılavuzu yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Lise tercihlerinin nasıl yapılacağı ve tercihlerde kaç okul seçileceği de merak edilen ve araştırılan konuların başında geliyor. 

Reklam
Reklam

MEB tarafından erişime açılan 2022 LGS sınav sonuçlarının ardından gözler tercih işlemlerine çevrildi. LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler ve aileleri lise tercih işlemleri ile ilgili araştırmalara başladı. LGS 2022 tercih kılavuzu yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Lise tercihlerinin nasıl yapılacağı ve tercihlerde kaç okul seçileceği de merak edilen ve araştırılan konuların başında geliyor.  LGS sınavına giren 8. sınıf öğrencileri bugün sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzunu ve lise tercihleri ile ilgili tüm detayları araştırmaya başladı. Tercih sürecini doğru değerlendirmek isteyen öğrenciler ve aileleri LGS 2022 lise tercihleri ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, LGS 2022 tercih kılavuzu yayınlandı mı? MEB lise tercihleri nasıl yapılır 2022? MEB lise tercihleri kaç okul seçilecek? İşte detaylar…

LGS Sınav Sonuçları Açıklandı

5 Haziran 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen LGS sınavının sonuçları bugün açıklandı. Milyonlarca öğrencinin büyük bir merakla beklediği sınav sonuçlarının erişime açılmasının ardından gözler tercihlere çevrildi. LGS yerleştirme puanı ve en küçük ve en büyük yüzdelik dilimi ile kontenjanlar doğrultusunda lise tercihleri başlayacak. 

LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak 2022?

LGS tercihleri ile ilgili merak edilen pek çok detay var. İlk olarak tercihler başladıktan sonra sistemde 3 tercih bildirim ekranı açılacak. Lise adayları, yerel tercihlerini sisteme girdikten sonra puanla yerleştirme ve yatılı okul tercihlerini yapabilecek. Adayların 20 tercih hakkı olacak. LGS tercih sisteminde açılan 3 tercih bildirim alanından ilki adrese dayalı yerel yerleştirme, ikincisi sınav puanıyla merkezi yerleştirme ve üçüncüsü de yatılı okul yerleştirmeleri. Adayların tercih yapabilmesi için öncelikle yerel tercihlerini sisteme girmesi gerekmekte. Yerel tercihlerini sisteme girmeyen adayın merkezi sınavla yapacağı tercih ekranı açılmayacak. Bir adaya yerel yerleştirmede 5, merkezi yerleştirmede 10 ve yatılı yerleştirmede 5 olmak üzere en fazla 20 tercih hakkı verilecek. Adaylar yerel yerleştirme tercihlerinin tamamını aynı okul türünden yapamayacak.

LGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz Liselere Geçiş Sınavı için tercih kılavuzu yayınlanmadı. Kısa süre içinde MEB’in tercih kılavuzu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

LGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak 2022?

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih işlemlerine çevrildi. Aldıkları puanlara göre yerleştirmeleri yapılacak olan lise adaylarının tercih işlemleri henüz başlamadı. LGS tercihlerinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.