Libya savaş alanına döndü! Hafter'in meclisi ateşe verildi

TAKİP ET

Libya'nın Tobruk kentinde bir grup protestocu Hafter yanlısı Temsilciler Meclisini basarak ateşe verdi. Protestoculara destek veren Dibeybe, başta hükümet olmak üzere tüm oluşumların bir an önce ülkeden gitmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Libya’da siyasi kriz devam ediyor. Günlerdir ülke genelinde yapılan protesto çağrıları sonucunda binlerce gösterici siyasi çıkmaz, elektrik kesintileri ve hayat pahalılığına tepki göstermek üzere sokaklara döküldü. Ülkenin doğusunda Tobruk kentinde toplanan göstericiler Hafter yanlısı Temsilciler Meclisini bastı. Göstericiler slogan atıp yolları kapatırken meclis binasının bir bölümünü de ateşe verdi. Ülkenin başkenti Trablus’ta da devam eden protestolarda acil seçim çağrısı yapıldı.

Dibeybe protestoculara destek verdi

Ülkede protestolar devam ederken Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe de bir açıklama yaparak prıtesyoculara destek verdi. Başta hükümet olmak üzere ülkedeki tüm kurum ve oluşumların değişmesi gerektiğini belirten Dibeybe, "Ülkenin tamamında yapılan gösterileri destekliyorum. Hükümet başta olmak üzere ülkedeki bütün oluşumların gitmesi gerekiyor. Ancak bu sadece seçimler yoluyla gerçekleşebilir. Libya halkı, seçimlerin yapılması ile hükümetin bütçesini engelleyen ve halkın geçim sıkıntısını daha da artıran petrol sahalarını kapatanların kim olduğunu biliyor." Dedi.

Görüşmelerden sonuç alınamadı

İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla geçtiğimiz günlerde Libya’da yaşanan protestolar nedeniyle Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi ile Libya Devlet Konseyi arasında görüşmeler yapıldı. Ancak görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmayınca protestolar yeniden başladı.