Libya tezkeresi TBMM'de kabul edildi! Mehmetçik 18 ay daha kalacak

TAKİP ET

TBMM'de Libya'ya asker gönderilmesi için verilen izin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi. Tezkerenin kabul edilmesi ile birlikte Mehmetçik 18 ay daha Libya'da kalacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile hazırlanan ve TBMM'ye gönderilen Libya tezkeresi bugün kabul edildi. Tezkerenin kabul edilmesi ile birlikte Mehmetçiğin Libya'daki görev süresi 18 ay daha uzatıldı.
Türkiye kalıcı ateşkesin sağlanması için destek veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile hazırlanan Libya tezkeresinde Türkiye'nin oynadığı Barış rolüne dikkat çekildi. Kalıcı ateşkesin sağlanması için Türkiye'nin bölgede olmasının önemli olduğunu vurgulandığı tezkerede, Libya'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün, Ulusal uzlaşı içinde sağlayacak diyalog çabalarının en güçlü desteğinin olduğu vurgulandı. Bölgede kalıcı istikrar için Türkiye'nin önemli olduğuna dikkat çekilirken şu anda karşılıklı siyasi diyaloğun sağlanmasının mümkün olmadığına değmezdi.
 

TBMM'de kabul edildi

Libya tezkeresi bugün TBMM genel kurulunda görüşüldü. Gelen son dakika haberine göre ise tezkere oy çokluğu ile kabul edildi. Tezkerenin kabul edilmesi ile birlikte Mehmetçik Libya’da 18 ay daha görev yapmaya devam edecek. Tezkereye AK Parti, MHP ve iyi Parti'nin Evet oyu verdi öğrenilirken CHP ise red oyu verdi.