Life or Something Like It (Hayatın Hakkını Ver) film konusu ve oyuncu kadrosu

TAKİP ET

Life or Something Like It, Türkçe karşılığı Hayatın Hakkını Ver adlı filmin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Life or Something Like It filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız. 

Reklam
Reklam

İlk bakışta O, Marilyn Monroe mu diyebilirsiniz. Fakat sakin olun! Sadece Marilyn Monroe’yu anımsatan çarpıcı platin sarısı saçlarıyla, soğuktan çatlamış olabilecek klasikleşmiş dolgulu dudaklar, 2000’li yılların nispeten komik moda tasarımları ve tüm bunların yek vücut olmuş hali Angelina Jolie... 



Seveniyle sevmeyeniyle, hayranlarıyla nefret edenleriyle tacını bugünlere kadar taşımayı başaran Angelina Jolie, mesleğinde 40. yılını kutluyor. Aşktan drama, bilim kurgudan polisiyeye kadar geniş çaplı yelpazesiyle geleceği kucaklarken Eternals, Those Who Wish Me Dead ile bugünlerin; Life or Something Like It, Changeling gibi içeriklerle de geçmişin satır aralarında kendisine yer buluyor. 



“1 hafta sonra öleceğinizi öğrenseniz, ne yapardınız?” yönergesiyle bir başlangıç yapan hikâye, Lanie Kerrigan son zamanlarda yükselişte olan bir muhabir olduğunu ekranlara taşıyor. Lanie Kerigan isminin Seattle sokaklarında ağızdan ağıza gezerken; ismin ardından hırslı, dinamik, azimli ve ateşli kimliğini de eklemekten geri kalınmıyor. Nişanlısı Cal ile de mutlu mesut bir yaşam sürdüklerini belirtmesinin ardından da akışa yön veren sekans silsilesi yaşanmaya başlıyor. 


Life or Something Like It (Hayatın Hakkını Ver) film yorumu 

Sokakta sıradan bir adamla yapılan görüşmede yaşlı adamın kâhin olduğu ve kazandırdıkları, tahmin ettikleriyle övündüğü görülmektedir. Bu gece oynanacak olan maçta kimin kazanacağından tutun da ertesi sabah dolu yağacağına, deprem olacağına kadar kusursuz tahminler yürütebilmektedir. Sonunda ise yaşlı adamın söyledikleri teker teker gerçekleşirken geriye bir tek tahmin kalmaktadır. Yaşlı adama göre, Lanie Kerigan bir hafta içinde yaşamını yitirecektir. 



Life or Something Like It; zamanla mücadele, yoğun dramatik temaların dışında ilham verici tutkusuyla da beliriyor. İş olsun, kariyer olsun, aile olma tutkusu olsun, bu ve bunun gibi birçok amaçların elbette ki bir öneme sahip olduğunu fakat bireylerin daha içsel, daha hayalci kriterle burun kıvırmamasının aksine üzerine gitmesini istiyor. İş prensibine sahip, sabah aynı saatte kalkıp aynı saatte yatan, neredeyse evli olan Jolie’nin 1 hafta sonra öleceğini söyleyerek genç kadına, ya yeni bir düzen yaratıyor ya da gerçek anlamda ölüm döşeğine selamlıyor. Her gününü hayatının son günü gibi yaşa mottosuyla genç kadını hayal aleminden arzulara, dramatik aile sahnelerinden çöküşe kadar pek çok gelişmeyle sınıyor. 



IMDb: 5,8 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 



Life or Something Like It filminin oyuncu kadrosu ve diğer karakterler: 

Angelina Jolie-Lanie Kerrigan 

Edward Burns-Pete 

Tony Shalhoub-Prophet Jack 

Christian Kane-Cal Cooper 

James Gammon-Pat Kerrigan 

Melissa Errico-Andrea 

Lisa Thornhill-Gwen 

Max Baker-Vin ve diğerleri. 

 

Life or Something Like It Hayatın Hakkını Ver Angelina Jolie Edward Burns Hayatın Hakkını Ver film konusu Hayatın Hakkını Ver film yorumu Hayatın Hakkını Ver oyuncu kadrosu Hayatın Hakkını Ver ımdb puanı Hayatın Hakkını Ver fragmanı