Lise devamsızlık hakkı kaç gündür? Lisede özürlü, özürsüz devamsızlık hakkı

TAKİP ET

Okullar 1. ara tatil döneminin yaklaşmasıyla birlikte lisede özürlü, özürsüz devamsızlık hakkı konularındaki araştırmalar da hız kazandı. Peki lise devamsızlık hakkı kaç gündür? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam


2021-2022 eğitim ve öğretim yılının 1. ara tatil döneminin başlamasına artık kısa bir zaman kaldı. Ara tatilin yaklaşmasıyla birlikte lisede özürlü, özürsüz devamsızlık hakkı ile ilgili araştırma yapanların sayısında da artış gözlemlenmeye başladı. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden takip edilen özürlü ve özürsüz devamsızlık haklarının kaç gün olduğunu merak eden öğrenciler bu sorunun yanıtını bulmak için arama motorları üzerinden yaptığı araştırmalara da hız vermiş durumda. Peki lise devamsızlık hakkı kaç gündür?
Lise Devamsızlık Hakkı Kaç Gündür?

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yer alan yönetmeliğe göre ortaöğretim (lise veya dengi) seviyesinde eğitim gören bir öğrencinin 10’u özürsüz, 20 ise özürlü olmak üzere toplamda 30 günlük devamsızlık hakkı bulunuyor. Bu süreyi aşan öğrenciler notlarına bakılmaksızın sınıfta kalıyor.
Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık sınırlamasını geçici olarak kaldırmıştı. Bunun yerine sadece puan sistemiyle sınıfta bırakma işlemi gerçekleştirildi. Bu yıl ise devamsızlık hakkı nedeniyle sınıfta kalma durumu yeniden yürürlüğe konuldu.

lise devamsızlık hakkı kaç gün özürlü ve özürsüz devamsızlık hakkı milli eğitim bakanlığı