Lisede alınan takdir, teşekkür, onur belgeleri ne işe yarar?

TAKİP ET

Karnelerin alınmasıyla birlikte bazı öğrenciler mutlu olurken bazıları ise hüzünlü bir şekilde okuldan ayrıldı. 21 Ocak Cuma günü okullar tatil oldu. Karnelerini alan öğrenciler 15 tatilin tadını çıkarmak karnelerini ailelerine göstermek için evlerinin yolunu tuttular. Karnesi iyi olan öğrenciler takdir, teşekkür ve onur belgesi aldı. Peki, onur belgesi kime verilir? Takdir belgesi kimlere verilir? Teşekkür belgesini kimler alır? İşte merak edilen soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

Karnelerini alan çocuklar tatilin tadını çıkarmak için plan yaparken ailelerde karnelerin yanında gelen belgelerin ne demek olduğunu araştırıyor. Başarılı öğrencilere verilen takdir, teşekkür ve onur belgeleri aileleri mutlu ederken bir yandan da ne demek olduğunu araştırmaya başladılar. Peki, onur belgesi kime verilir? Takdir belgesi kimlere verilir? Teşekkür belgesini kimler alır? İşte merak edilen soruların yanıtı haberimizde…

 

Takdir belgesi kimlere verilir?

Karnelerini alan öğrenciler 15 tatil heyecanı yaşıyor. Derslerinde başarılı olan ortalaması 85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler takdir belgesi alırlar.

 

Teşekkür belgesi kimlere verilir?

Yoğun bir dönemin ardından karnelerini alan öğrenciler 15 gün boyunca dinlenecekler. Derslerinde başarılı olan ortalaması 70,00-84,99 arasındaki öğrenciler teşekkür belgesi alırlar.

 

Onur belgesi kimlere verilir?

Elinde belgeleriyle okuldan ayrılan öğrenciler onur belgesinin kime verildiğini merak ediyor.

Onur belgesi görgü kurallarına uyan,

Trafik kurallarına uymada örnek davranışlarda bulunan,

Bilişim araçlarını en iyi şekilde kullanan öğrencilere verilir.

Onur belgesini almaya hak kazanan öğrenciler, yılsonunda onur belgelerini alabilir.

 

Onur Belgesi önemli mi?

Onur belgesi, başarılı olan öğrencilere takdir veya teşekkür belgeleriyle birlikte verilebilen önemli bir belgedir. Onur belgesi, öğrencilerin örnek davranışları nedeniyle verilen bir belgedir.

 

Onur belgesi neye göre verilir?

Onur belgesi, öğrencinin ödül ve disiplin kurulu not şartına bağlı kalmadan yer aldığı sosyal etkinlikler ve sergilediği davranışlara bakılarak okul yönetimince verilir. Onur belgesi ilköğretim ve lise öğrencilerine başarıları karşılığında verilen bir belgedir

 

Onur belgesi nasıl alınır?

Onur belgesinin nasıl alındığı pek çok öğrenci tarafından merak ediliyor. Onur belgesi almak isteyen öğrenciler, okulunda başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmesi gerekmektedir. Hem başarılı bir öğrenci olması hem de örnek davranışlar sergilemesi öğrencilerin onur belgesi alması konusunda etkilidir. Onur belgesi her öğrenciye verilen bir belge değildir. Onur belgesinde almak için sadece başarılı olmak yeterli bir kriter değildir.

İftihar ve onur belgesi ne işe yarar?

21 Ocak Cuma günü ilk dönem eğitim öğretim süreci sona erdi. Karnelerini alan pek çok öğrencide tatilin tadını çıkarmak için planlar yapmaya başladı. Bazı öğrenciler karneleri karşısında mutlu olurken bazıları da aldıkları karne karşısında mutsuz oldular. Çalışan öğrenciler de başarılarının karşılığını takdir, teşekkür ve onur belgeleri ile aldılar. Özellikle onur belgesinin kimlere verildiği pek çok kişi tarafından merak ediliyor.  

Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösteren öğrenciler “ Onur Belgesi ” ile ödüllendirilir. Bu ödüller, e-okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulunun toplantı tarih ve karar numarası ödül belgesinin tarih ve numarası olarak kabul edilir.

Onur Belgesi için puan durumundan çok öğrencinin davranışlarına bakılır. 

İşte Resmi Gazete’de yer alan Onur belgesi alma şartları;

(1) 0kul öğrenci ödül ve disiplin kurulu not şartına bağlı kalmadan;

a) Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanarak örnek olmak,

b) Bilimsel projeler ile sosyal etkinliklere katılmak, bu çalışmalarda liderlik yapmak, yapılan etkinliklerde eğitime katkıda bulunmak ve üstün başarı göstermek,

c) Okul araç-gereç ve donanımları ile çevreyi koruma ve gözetmede davranışlarıyla örnek olmak,

ç) Görgü kurallarına uymada ve insan ilişkilerinde örnek olmak,

d) Trafik kurallarına uymada örnek davranışlar sergilemek,

e) Bilişim araçlarını kullanmada iyi örnek olacak davranışlar sergilemek,

f) Okula ve derslere düzenli olarak gelmek, bu yönde arkadaşlarına iyi örnek olmak,

g) Yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlara yardım amacıyla yürütülen toplum hizmetlerinde görev almak,

gibi davranışlarından en az birini gösterenler, öğretmenler ve onur kurulunun görüşü de alınarak takdir ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilip ödüllendirilmediğine bakılmaksızın onur belgesi ile ödüllendirilir.

(2) Ayrıca öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda belirtilen davranışların dışında da onur belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler. Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir.

takdir belgesi teşekkür belgesi Onur belgesi Onur belgesi kimlere verilir