Lisede devamsızlık kaç gün 2022? e-Okula devamsızlık giriliyor mu?

TAKİP ET

Yaz tatiline çok az bir süre kalırken öğrenciler devamsızlıkla ilgili tüm bilgileri araştırmaya başladı. İkinci dönem ara tatilinin ardından okullarda eğitim devam ederken yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte devamsızlık konusu daha da önem kazandı.

Reklam
Reklam

Yaz tatiline çok az bir süre kalırken öğrenciler devamsızlıkla ilgili tüm bilgileri araştırmaya başladı. İkinci dönem ara tatilinin ardından okullarda eğitim devam ederken yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte devamsızlık konusu daha da önem kazandı. Yaz tatiline doğru geri sayım sürerken öğrenciler sınıfı geçebilmeleri için en önemli şartlardan biri olan devamsızlıkla ilgili araştırmalarına devam ediyor. Devamsızlık hakkının kaç gün olduğunu merak eden öğrenciler ‘Devamsızlık kaç gün?’, ‘Lisede devamsızlık kaç gün?’, ‘e-Okula devamsızlık giriliyor mu?’, ‘e-Okul kapandıktan sonra devamsızlık girilir mi?’ gibi sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar…

Lisede Devamsızlık Kaç Gün 2022?

2021-2022 eğitim-öğretim yılı devam ederken ikinci dönem ara tatilinin ardından okullarına geri dönen öğrenciler şimdi ise yaz tatili ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Yaz tatiline doğru geri sayım sürerken sınıf geçmede çok önemli bir unsur olan devamsızlık hakkıyla ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. Ortaokulda 20 günden fazla devamsızlığı olan bir öğrencinin okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu’ndan geçer onayı alması gerekmektedir. Bu durumda 20 günden fazla devamsızlığı olan bir öğrenci kuruldaki karara göre okulu geçebilir veya sınıf tekrarı yaşayabilir. Lise öğrencileri için özürsüz devamsızlık hakkı ise 10 gündür. Yine lise öğrencileri için özürlü devamsızlık süresi 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliği kapsamında özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Devamsızlığı 30 günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir. 


e-Okula Devamsızlık Giriliyor Mu?

Öğrencilerin devamsızlık bilgileri e-Okula işleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile hem öğrenci hem de veliler devamsızlık sorgulaması yapabiliyor. Yine e-Okulda sistem kapandıktan sonra yazılan devamsızlık süresi göz önünde olurken sistem kapanınca herhangi bir işlem yapılmamaktadır.