Liste açıklandı! Bu illerde yaşayanlara 15 Mayıs'ta 2.292 TL verilecek! Ödemeler maaş hesabına yatacak, hemen çekebilirsiniz

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı az önce duyurdu. Belirlenen illerde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara nakit para desteği sağlanacak. 15 Mayıs'ta yapılacak olan ödemeler için ilk liste belli oldu. Ödemeler ay sonuna kadar Türkiye'nin 81 iline yayılacak. Milyonlarca vatandaş bu ödemelerden faydalanabilecek. Nakit para desteği 2292 TL olarak verilecek. Detaylar haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle ekonomik kriz döneminde dar gelirli vatandaşlara sağladığı ödemelerle vatandaşların rahat bir nefes almasına yardımcı oluyor. Mayıs ayı içinde bakanlık tarafından yapılacak olan ödemeler açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu ile ilgili bir duyuru yaparak 15 Mayıs'ta belirlenen illerde ihtiyaç sahibi olan Dar gelirli vatandaşların hesaplarına ödeme yapacağını duyurdu. 2292 TL olarak verilecek olan nakit ödemelerden daha önce başvuru yapmış olan vatandaşlar faydalanacak. Ama üzülmeyin bir sonraki ay ödemeler tekrar edecek. O nedenle hemen başvuru işlemlerini yaparak takip eden ay da siz de nakit para desteği alabilirsiniz.
 

Liste açıklandı! Bu illerde yaşayanlara 15 Mayıs’ta 2.292 TL verilecek! Ödemeler maaş hesabına yatacak, hemen çekebilirsiniz.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Mayıs ayında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için ödenecek sosyal yardım ödemeleri ile ilgili detaylı bilgileri paylaştı. Bakan yanık açıklamasında Dar gelirli olan ve maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlara Mayıs ayında da sosyal yardım ödemelerinin devam edeceğini duyurdu. 15 Mayıs tarihinden itibaren hesaplara geçecek 2292 TL ödemeler evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçları için kullanılacak. Evde bakım maaşı yatan iller listesi her gün olduğu gibi bugün de Milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Mayıs ayında hesaplara yatacak evde bakım maaşı ödemeleri 15 Mayıs günü itibariyle başlıyor. Peki, 15 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı Mayıs ayı ödemeleri başladı mı?


 

Kimler evde bakım maaşı alabiliyor?


Evde bakım maaşı ya da evde bakım aylığı olarak bilinen ödemeler evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli yakınlarına bakan kişilere veriliyor. Ödemelerden faydalanabilmek için birtakım kriterlere uygun olmak gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlerin en önemlisi ise gelir kriteri oluyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde evde bakım aylığı bağlanıyor. Evde bakım maaşı, 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında zamlanıyor.
 

2022 evde bakım maaşı ne kadar?


2022 evde bakım maaşı Ocak ayında gelen yeni zamla belli olmuştu. Şubat ayından itibaren vatandaşlar maaşlarını zamlı olarak almaya başladı. 2022 yılı evde bakım maaşı miktarı 2292 TL oldu. Bu ödemeler aylık olarak vatandaşların hesaplarına yatıyor. Yani her ayın 15'inden itibaren belirlenen illerde evde bakım parası ödemeleri başlıyor ve otomatik yatıyor.


 

Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı?


Mayıs ayının ortalarının gelmesi ile birlikte mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı sorusuna da yanıt araştırılıyor. Evde bakım ücretleri her ayın 15 ile 30 arasında hesaplara geçiyor. Yani mayıs ayı evde bakım maaşı ödemeleri henüz başlamadı. 15 Mayıs 2022 gününden itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen illerde evde bakım parası ödemeleri hesaplara yatacak nokta bunun yanında vatandaşlar kendi illerinde ödemelerim ne zaman hesaba geçeceğini e-devlet üzerinden sorgulayabilir. E-devlet evde bakım maaşı sorgulama için yapmamız gereken şey T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmak ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ödemeleri sorgulama bölümüne ulaşmak.