Maaşlara kişi başı 800 TL zam müjdesi TBMM'de onaylandı! Milyonlar alacak! O meslekler açıklandı

TAKİP ET

Kamu sektöründe çalışanlar için 3600 ek göstergesinin önemi büyüktür. Çünkü bu sayede maaşlarında belirgin bir artış meydana gelecektir. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Fuat Oktay açıklama yapmıştır. Açıklamasında bu sene içerisinde ek göstergenin çözüleceğini belirtmiştir.

Reklam
Reklam

Tahminen Haziran gibi mecliste konu olarak ele alınacaktır. Eğer Çalışma Bakanlığı yaz tatili tarihlerine ile konunun zamanının çakışması durumunda açıklama Ekim ayına aksayabilir. Özellikle emellilik dilekçesi verecek olanların bu hususa dikkat etmeleri şarttır. Peki, 3600 ek göstergenin emeklilere etkisi ne olacak? İşte detaylar!


 

3600 Ek Göstergenin Emeklilere Etkisi


Maaşlara kişi başı 800 TL zam müjdesi TBMM'de onaylandı! Milyonlar alacak! O meslekler açıklandı... Emeklilerin dört gözle beklediği 3600 ek göstergesinin en kısa zamanda sonuca kavuşturulacaktır. Bunun sayesinde aylık aldıkları maaşlarına büyük oranda zam geleceği beklenmektedir. Aylık maaşlarının yanı sıra ikramiyelerinde de etki gösterecektir. Hatta ikramiyelere daha fazla yarar sağlayacaktır. Emekli olmak isteyen memurları da yakından ilgilendirir.



Neredeyse üç yıldır vaat edilenler arasında olmasına rağmen konunun meclise yansıması henüz yapılmamıştır. Fakat içerisinde bulunduğumuz 2022 yılında bu konu kesin olarak çözümlenecektir. Personellerin yer aldığı kadro derecesine göre göstergeden yararlanma oranı da değişecektir. Örneğin birinci derece kadroya sahip olanlar diğerlerine kıyasla daha yüksek ücretler almaya hak kazanacaktır. Peki, 3600 ek göstergeden hangi meslek grupları etkilenecek? İşte ayrıntılar!


 

3600 Ek Göstergenin Etkilediği Meslekler


Ek gösterge yaklaşık 2.5 milyon kamu personelini etkileyecektir. Bu etkileme tamamen olumlu olarak gerçekleşecektir. Mesleklerden birçoğu bu göstergeden yarar sağlayacaktır. Hemşire, öğretmen, din görevlisi ve polisler bu mesleklerin başında yer almaktadır. Hepsinin alacağı yüzde oranı birbirinden farklıdır. Bu oran hemşireler için 25’tir. Öğretmen ve diğerleri ise yüzde 22 olarak maaşlarında artış meydana gelecektir.
Çalışma Bakanlığı yetkilileri 3600 ek göstergesi ile yakından ilgilenmektedir. Gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra konuyu meclis yetkilileriyle paylaşacaklarıdır. Her sene kamu çalışanlarının maaşlarına etkisi olacaktır. Maaşlarına kişi başı yaklaşık 800 TL yansıma gösterecektir. Ancak 2008 yılının ekim ayından sonra memur olanlar belirtilen tutardan daha az yarar sağlayacaktır.