Macron, Fransa'nın 45 yıllık bayrak rengini değiştirdi!

TAKİP ET

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 45 yıl önce karar verilen bayrak rengini aldığı bir akararla değiştirdi. Bayrak renginin değişimi ise halkın tepkisini çekti.

Reklam
Reklam

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde oldukça fazla tartışma yaratacak bir karara imza attı. Fransa'nın bayrağını oluşturan üç renkten biri olan mavi rengi daha koyu bir tonu olan lacivert ile değiştirme kararı alan Macron, halkının tepkisini topladı.



Söz konusu değişime ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Elysée Sarayı'ndan elde edilen bilgilere göre Macron’un renk değiştirme kararının, Operasyon Direktörü Arnaud Jolens ile Macron’un Operasyon Direktörü Bruno Roger-Petit’in tavsiyesiyle aldığı öğrenildi.



Fransız yerel basınında ise Macron tarafından alınan bu kararın Fransız Devrimi’nin bir sembolünü tekrardan canlandırmak için aldığı kazarken söz konusu kararın politik sebepler için verildiği değerlendirildi. Bu durum ise hem hükümet içerisinde hem de Fransız halkı arasında tartışmalar yaşanmasına neden oldu.

 

fransa cumhurbaşkanı emmanuel macron fransa bayrağı bayrak rengi