Madame Claude filminin konusu ve filme dair yorum

TAKİP ET

Madame Claude filmi , Netflix platformunda yayınlanmaya başladı. İnsanlar filmin konusunu merak etmektedir. Madame Claude filminin konusu nedir? 1960 ve 1970 yılları arasında Madame Claude'un kurmuş olduğu güç imparatorluğu konu edilmektedir. Bu haberimizde film ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. İşte Madame Claude ile ilgili merak edilenler...

Reklam
Reklam

Madame Claude ismiyle bilinen Fenande Grudet, 1960’lı senelerde kendisini Fransa’nın hareketli sokaklarında bulur. Para ve güç sahibi olmak ister. Zorluklar ,yaşadığı geçmişi çabucak unutturur. Yeni ismiyle Paris’in zengin kesimlerine yönelir.

Birden fazla organizasyon ,parti ve şovlara katılarak oradan beğendiği kızları seçerek ,Paris’in en beğenilen genelevini açar. Hitap ettiği kesim genellikle zengin kişilerdir.  Bu şekilde maddi güç ve güven kazanmıştır. Bu güç kendisini genelev patroniçesi yapar. Neredeyse herkes tarafından tanınır. Claude şu sözüyle tanınır. Ona göre insanlar iki şeye para öder. Bunlar para ve seks’dir.

Seneler geçtikçe dokunulmazlık ve koruma polisler tarafından sağlanır. Kızlar bilgi alışverişiyle birçok olayın gerçekleşmesini sağlar.  işlerin yolunda gitmesi pek uzun sürmez. 1970’li senelerde bu düzen yavaş yavaş yok olmaya başlar. Vergi borcu yığınla birikmiştir.

Film yorumu

Film ,biyografi temasında ilerler. Paris’in kalabalık havası filme yansıtılır. Madame Claude’un kurmuş olduğu düzeni tüm gerçekliğiyle aktarmaktadır. Düzenin nasıl ilerlediği , kızlar ve Madame Claude arasındaki ilişki gözler önüne serilir. O dönem gerçekleşen suikastler, polislerle olan ilişkiler de gün yüzüne çıkmaktadır. Sağ kolu olan Sidonie ile ilişkisi çok detaylı anlatılmıştırç Madame Claude karakterini oynayan Karole Rocher ‘da performansıyla ön plandadır.

Çoğu kişi filmi beğenmeyebilir. Fazla ayrıntı göstermeden film ,konusunu aktarmaya çalışır.Çerezlik olarak izlenebilecek filmler arasında yer alabilir.

Oyuncu kadrosu

Karole Rocher- Madame Claude

Garanca Marillier- Sidonie

Roschdy Zem- Jo Attia

Liah O’Prey – Virginie

Paul Hamy- Andre

 

madame claude film madame claude kimdir madame claude imdb madame claude konusu madame claude (2021)