Maddi çıkarlar için evlenenlere Yargıtay darbesi!

TAKİP ET

Amacında yuva kurmak niyeti olmayan ve yalnızca borçlarını ödetmek için evlenenler için Yargıtay'dan darbe! İşte alınan yeni karar şu şekilde…

Reklam
Reklam

Eşiyle borçlarını ödemesi karşılığında evlendiği ortaya atılan bir kadın, aradan bir süre geçmesinin ardından eşine boşanma davası açtı. Yargıtay’ın emsal nitelikte verdiği kararda; kadının tazminat ve nafaka alamayacağını vurgulayarak; aile kurma amacı olmadan sadece borçlarını ödetmek amacı ile evlilik akdinde bulunan kadın boşanmada kusurlu sayılır, ibareleri yer aldı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nden son zamanlarda artışa geçtiği ifade edilen ‘maddi çıkar amacıyla’ yapılan evlilikler hakkında yeni bir Yargıtay kararı oluşturuldu.

Boşanmak için başvurdu

Şiddetli geçimsizlik sebebiyle eşinden boşanma talebi isteyerek aile mahkemesine başvuran bir kadın; yapılan yargılama sonucunda eşinin kusurlu olduğu gerekçesi ile kadın için nafaka ve tazminat onay çıkmadı.

Borçlarını ödetmek için evlilik yapan kusurludur

Davalı erkek taraf kararı temyiz ettikten sonra devreye giren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir kararı gündeme getirerek Aile Mahkemesi’nin kararı düşmüş oldu. Davacı olan kadının borçlarını ödemek için evlendiği belirtilen kararda; “Aile koruma konusunda hiçbir talebi olmayan ve yalnızca borçlarını ödetmek için evlilik akdini gerçekleştiren bir kadın boşanmada kusurludur.” şeklinde belirtildi.