Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı artık E- devlet üzerinden sorgulanabilecek.

TAKİP ET

Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı artık E- devlet üzerinden sorgulanabilecek. Emniyet genel müdürlüğü tarafından sağlanan hizmet vatandaşların olası bir kaza durumunda polislerin tutmuş oldukları tutanakları bu hizmet üzerinden görüntüleyebilecekler. Peki, kaza tespit tutanağı nedir? Hangi kazalar E- devlet üzerinden görüntülenir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Emniyet genel müdürlüğü tarafından vatandaşlara sağlanan hizmette artık maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı E- devlet üzerinden görüntülenebilecek. Vatandaşlar tarafından merak edilen bu hizmet internette araştırılıyor. Peki, kaza tespit tutanağı nedir? Hangi kazalar E- devlet üzerinden görüntülenir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

 

Kaza Tespit Tutanağı Nedir?

Kaza tespit tutanağı bir kaza sonrası tutulan, sürücülerdeki kusur oranı gibi bilgilerin yer aldığı belgedir. Bu belge bir kaza sonrasında tutulur. Kazanın oluş şekli yazılı ve görsel olarak anlatılır. Ayrıca bu belgede sürücülerin bilgileri yer alır. Maddi hasar oluşan kazalardan sonra bu tutanağın tutulması zorunludur. Aksi halde kasko / sigorta işlemleri gerçekleşmeyecektir.

 

Hangi Kazalarımı E-devlet üzerinden Görüntüleyebilirim?

Vatandaşlar sunulan bu hizmeti araştırırken hangi kazaların E- devlet üzerinden görüntülenebileceğini araştırıyor. Emniyet genel müdürlüğünün kullanıma sunduğu “Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama” hizmetinden faydalanabilmek için 01.01.2022 tarihinden sonra kaza yapmış olmanız gerekmektedir. Sistem üzerinde sadece bu tarihten sonra tutulan tutanaklar yer almaktadır. Ayrıca bu tutanağın sürücüler arasında tutulmuş olması bir anlam ifade etmez tutanağın polis memuru tarafından tutulmuş olması gerekmektedir. Sistemde sadece bir polis memuru tarafından tutulan tutanaklar yer almaktadır.

Yani sadece 01.01.2022 tarihinden sonra bir polis memuru tarafından tutulmuş tutanaklara bu hizmet üzerinden erişmek mümkündür. Daha önceki bir tarihte tutulmuş veya polis memuru tarafından tutulmamış tutanaklar sistemde yer almamaktadır.

 

E-Devletten Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Sorgulanır?

Emniyet genel müdürlüğü maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanaklarını E- devlet üzerinden görüntüleme hizmetini vatandaşlara açtı. Artık polislerin tuttuğu tutanakları e-devlet üzerinden görüntülenebilecek. 01.01.2022 tarihinden sonra bir polis memuru tarafından tutulan tutanaklar artık e-devlet üzerinden görüntülenebilecek. Eğer maddi hasarlı bir kaz yaptıysanız ve tutanağını görmek istiyorsanız;

E-devlete T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra “Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama” hizmetine geliniz.

Eğer tüzel kişiyseniz tüzel kişi olarak, bireysel bir kullanıcıysanız gerçek kişi olarak sorgulamanızı yapınız.

Açılan sayfadan “sürücüsü olarak karıştığım kazalar” veya “sahibi olduğum araçların karıştığı kazalar” kısmından size uygun olan seçeneği seçiniz.

Karşınıza karıştığınız kazalar çıkacaktır. Eğer bir kaza yapmadıysanız veya 01.01.2022 tarihinden sonra bir polis memuru tarafından bir tutanak tutturmadıysanız “sürücü olarak karıştığınız maddi hasarlı trafik kazası bulunamadı” veya “sahibi olduğunuz araçların karıştığı maddi hasarlı trafik kazası bulunamadı” uyarısı ile karşılaşacaksınız. Eğer bir kazaya karıştıysanız da bu kazanın ayrıntılı tutanağına sistem üzerinden ulaşabileceksiniz.

E- devlet üzerinden sağlanan bu hizmet oldukça basit bir şekilde yapılmaktadır. Maddi hasarlı kaza tespit tutanağını görmek isteyen kişiler artık daha kolay bir şekilde görebilecekler. T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak tutanak sorgulaması yapabilirsiniz.

 

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama Ücreti Ne Kadar?

İnsanların en çok sorduğu sorulardan birisi de bu hizmetin ücretinin ne kadar olduğu yönünde oluyor. Emniyet genel müdürlüğü e-devlet üzerinden vatandaşlara sunduğu bu hizmet için bir ücret talep etmemektedir. Sadece T.C kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak ücretsiz bir şekilde sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Karıştığınız maddi hasarlı kazaların tutanaklarına e-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Maddi hasarlı kaza tespit tutanağını E- devlet Maddi hasarlı kaza tespit tutanağı Maddi hasarlı kaza tespit tutanağı sorgulama