Mahkeme heyetine karşı gelen Pervin Buldan'a soruşturma başlatıldı

TAKİP ET

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkeme heyeti bugün HDP İzmir İl Başkanlığında Deniz Poyraz'ın ölümünden sorumlu tutulan Onur Gencer'in yargılandığı dava duruşması için toplandı. Durulma salonunda bulunan HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ise savunma yaptığı sırada mahkeme heyetine karşı hakaret içerikli söz ve davranışlarda bulundu. 


Buldan'ın yasalara karşı gerçekleştirdiği bu eylem karşısında ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervin Buldan hakkında bir soruşturma başlattı.


Başsavcılık kanalından başlatılan soruşturmaya yönelik yapılan yazılı açıklamada ise 29 Aralık 2021 tarihinde İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava duruşmasında HDP'li İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın mahkeme heyetine yönelik hakaret içerikli söz ve davranışta bulunduğunun tespit edildiği ve Buldan hakkında bir soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, durulmaya izinsiz olarak giren ve duruşma sırasında yine izinsiz olarak ses ve görüntü kaydı yapan kişiler hakkında da ayrıca soruşturma başlatıldığı bildirildi.
 

hdp İstanbul Milletvekili pervin buldan soruşturma