Mahkemeden karar çıktı! Bu ödemeyi SGK'dan faiziyle geri alabilirsiniz

TAKİP ET

Akciğer kanserine yakalanan doktorun kanser ilacını karşılamayan SGK'ya açılan davada karar çıktı. Mahkeme ilacın parasını yasal faiziyle geri ödenmesine karar verdi.

Reklam
Reklam

İstanbul'da yaşayan 57 yaşındaki doktor M.B., Akciğer kanseri nedeni ile gördüğü tedavi sırasında kendisine yazılan ilacın parasını karşılamayan sosyal güvenlik kurumuna dava açmıştı. Dava İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından görülürken, Kazanan Doktor oldu. Mahkeme SGK'nın, tedavi sürecinde kullanılan ilaç için doktorun ödediği 53 bin 839 lirayı yasal faizi ile geri ödemesine karar verdi.

İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doktor M.B., 2021 yılında yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi görmeye başladı. Doktorun tedavisi özel bir hastanede devam ederken yazılan ilacı SGK karşılamadı. Doktor, o dönem 2 kutu ilaç parası olarak 53 bin 839 TL ödedi. SGK'nın karşılamadığı ilaç için avukatı Volkan Çakır aracılığı ile dava açan Doktor o davayı kazandı.
 

Mahkeme kararını verdi

Doktorun sevgiyi karşı açtığı davalar İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından görüldü. Dosyayı inceleyen mahkeme, devletin herkesin sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerekli Teşkilatı kurmakla, yaşam hakkını sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmakla ve Sosyal Güvenlik hakkını sağlayacak Gerekli tedbirleri almakla görevli olduğunu vurguladı.
 

SGK yasal faiziyle geri ödeyecek

Kararını açıklayan mahkeme, bu kapsamda Sosyal Güvenlik hakkına sahip kişilerin tedavi giderlerinin ödenmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi için Davalı idarenin da yer aldığı bazı kurum ve kuruluşlara Görev yapma yetkisinin verildiğini belirtti. Mahkemenin verdiği karara göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Dr. M.B.'nin Kullandığı ve parasını ödediği ilacın parasını yasal faizi ile birlikte geri ödeyecek.