Mahkuma kredi desteği veren bankalar hangileri? 2022 mahkum kredisi başvuru şartları

TAKİP ET

Çeşitli suçlardan dolayı hüküm giyen binlerce mahkum kendilerine kredi veren bankaları araştırmaya devam ediyor. Peki mahkuma kredi desteği veren bankalar hangileri? 2022 mahkum kredisi başvuru şartları nelerdir? İşte yanıtları...

Reklam
Reklam

Türkiye’de çeşitli suçlardan dolayı hüküm giyen mahkumların cezaları sona erse bile bir çok bankadan kredi alma şansı bulunmuyor. Bankaların temel kredi şartlarını karşılamayan mahkumlara özel olarak krediler sağlayan bankalar da bulunnmaktadır. Bu bankalardan bir tanesi de ülkemizin köklü bankalarından birisi olan Ziraat Bankası’dır. Bir devlet bankası olan Ziraat Bankası’nın mahkumlara sağladığı kredinin detaylarını öğrenmek isteyen eski mahkumlar arama motorları üzerinden ‘’2022 mahkum kredisi başvuru şartları’’ terimlerinin sonuçlarını araştırıyor. Peki mahkuma kredi desteği veren bankalar hangileri?
Mahkuma Kredi Desteği Veren Bankalar Hangileri?
Mahkumlara kredi desteği veren bankalardan birisi Ziraat Bankası’dır. Ziraat Bankası’nın mahkum kredisinden faydalanmak isteyen kişilerin bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Gerekli şartları sağlamayan insanlar mahkum kredisinden faydalanamaz.
2022 Mahkum Kredisi Başvuru Şartları 
Ziraat Bankası’nın sağladığı mahkum kredisi fırsatından faydalanmak isteyen eski hükümlülerin bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte mahkum kredisi başvuru şartları:
- Hükümlüye kredi tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra yürürlüye girer.
- Eski hükümlüler de bu kredi kamyasından yararlanabilir.
- Hala cezaevlerinde olan hükümlüler içeride bulundukları süre zarfında kredi alamaz.
- Hükümlülerin icra veya yasal takip dosyalarının bulunmaması gerekir.
- Geçmiş dönemden kredi borcu olan hükümlüler yeni kredi alamamaktadır.
Yukarıdaki şartları karşılayan eski hükümlüler mahkum kredisinden faydalanabilmektedir. Ziraat Bankası’nın dışında Vakıfbank ve Halkbank’ın da mahkum kredisi verdiği bilinse de Ziraat Bankası’nın bu konuda daha ön planda olduğu düşünülmektedir. 
Mahkum Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası’nın mahkum kredisine başvuru yapmak isteyen kişilerin kendilerine en yakın Ziraat Bankası şubesine şahsen müracaat etmesi gerekmektedir. Başvuru yapan yükümlülerin T.C. kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Mahkum kredisi sadece şubeler üzerinden yapılacak olup internet veya mobil bankacılık uygulamasından yapılan başvurular onaylanmamakta ve işleme alınmamaktadır. Yapılan başvurular en geç 1 hafta içerisinde olumlu veya olumsuz bir şekilde sonuçlanmaktadır. 

mahkum kredisi Ziraat Bankası hükümlü 2022 mahkum kredisi başvuru şartları