Mahmut Ustaosmanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu cenaze töreninde

TAKİP ET

İsmailağa Cemaati lideri olan ve 93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi bugün fatih Camii'nde gerçekleştirilen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Yoğun bir kalabalığın yaşandığı cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da yer aldığı görüldü. Marmaris'teki yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cenaze törenine son anda yetiştiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

İsmailağa Cemaati lideri olan ve 93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi bugün fatih Camii’nde gerçekleştirilen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Yoğun bir kalabalığın yaşandığı cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da yer aldığı görüldü. Marmaris’teki yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cenaze törenine son anda yetiştiği öğrenildi. 93 yaşındaki Mhamut Ustaosmanoğlu’na son görevini yerine getirmek üzere Fatih Camii’ne akın edenlerin görüntüleri havadan drone ile kaydedildi. İnsan selinin yaşandığı cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Son dönemlerinde çok çile çekti ve bu çilenin ardından hakka uğurluyoruz’ dedi. Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’da vardı.

Cenazede İnsan Seli

93 yaşında hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde adeta insan seli yaşandı. Yoğun bir kalabalığın görüldüğü cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gelecek Partisi genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı görülürken törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Son dönemlerinde çok çile çekti ve bu çilenin ardından hakka uğurluyoruz, yaş 93… Ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Cenaze Törenine Kadınların Katılmaması İstendi

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi bugün Fatih Camii’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlanırken İsmailağa Cemaati’nin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı ve söz konusu paylaşımda kadınların cenaze törenine katılmaması istendi. Yapılan paylaşımda, ‘Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmut Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz.’ İfadelerine yer verildi.