Maliye Bakanlığı 40 Süper Lig futbolcusu hakkında inceleme başlattı

TAKİP ET

Maliye Bakanlığı tarafından 2020 yılına ait beyanlarına gerçekleştirmeyen ya da eksik yapan 33 yerli 40 yabancı Süper Lig futbolcusu için inceleme başlattı.

Reklam
Reklam

2022 yılının Mayıs ayında yapılan düzenleme ile birlikte 1 Kasım 2019 tarihinden sonra imzalanan profesyonel futbolcu sözleşmelerinde brüt kazancının 600000 TL'yi geçmesi halinde kulüp için yüzde yirmi futbolcular için yüzde yirmi olmak üzere toplamda %40 vergi ödeme zorunluluğu getirilmişti. Beyanname sürelerinin iki 31 Mart 2021 tarihinde dolmasına rağmen Süper Lig'de forma giyen bazı futbolcuların beyanlarını yapmadığı belirlendi. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı beyanname süresi dolmasına rağmen hala gerekli işlemleri yapmayan futbolcular hakkında inceleme başlattı.

SÜPER LİG'DE FORMA GİYEN 40 FUTBOLCU İÇİN İNCELEME BAŞLATILDI

Alınan bilgiye göre Maliye Bakanlığı tarafından Süper Lig'de forma giyen 7'si yabancı 33'ü yerde olmak üzere toplam 40 futbolcu için inceleme başlatıldı. Ancak maliyenin inceleme başlattığı futbolcular arasında o dönemde Süper Lig’de oynayıp daha sonra ayrılan ve ülke dışına çıkan oyuncular da bulunuyor. Yurt dışına çıkan oyuncularında vergi yükümlülüklerini yerine getirmediği için aynı sürece tabi olacağı öğrenildi. Türkiye'nin uluslararası anlaşmaları doğrultusunda yurtdışındaki futbolculardan da gerek ödemeler tahsil edilebiliyor.

TOPLAM 40 MİLYON TL

Maliye Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre beyannamelerini zamanında yapmayan veya hiç yapmayalım futbolcularım faizi ile birlikte ödemeleri gereken rakamın toplam 40 milyon TL civarında olduğu öğrenildi. 2020 yılını kapsayan İnceleme devam ederken 2021 Mart ayında dolan beyanname süresinde yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyenler için ise hala işlem başlatılmadı.