Malta hükümeti esrar kullanımına yasal onay verdi!

TAKİP ET

Malta'da hükümet aldığı bir kararla esrarın kişisel amaçlarla hem yetiştirmesi hem de kullanılması yasasını onayladı. Yasa içerisinde sadece esrarın kamusal alanlarda veya çocukların önünde içilmemesi gerektiği maddesi eklendi.

Reklam
Reklam

Malta Parlamentosu salı günü akşam toplanarak, Milliyetçi Parti'nin lideri Bernard Grech'in gündeme getirdiği esrar yetiştiriciliği ve kullanımını öngören yasa teklifini ele aldı. Parlementoda 27'ye karşı 36 oyla kabul edilen yasa teklifi daha sonra  Malta Cumhurbaşkanı George Vella tarafında imzalandı. 

Hükümetin onay verdiği yasaya göre yetişkinler artık evlerinde en fazla dört bitki olarak yetiştiricilik yapabilecekler ve üzerlerinde de en fazla yedi gram esrar taşıyabilecekler. Yasa içerisinde tek yasak ise esrarın kamusal alanda yada çocukların önünde içilmemesi oldu.



Eşitlik Bakanı Owen Bonnici, söz konusu yasaya ilişkin yaptığı açıklamasında bunun az miktarda esrar içen vatandaşların suçlanmamaları için tarihi bir an olduğunu söyledi ve aynı zamanda yasanın, yasa dışı uyuşturucu ticaretini de azaltacağını belirtti. Muhalefette bulunan Milliyetçi Parti'nin yasa aleyhinde oy kullandığı öğrenilirken bazı muhalifler de yasayı imzalamaması için Cumhurbaşkanı George Vella çağrıda bulunduğu bildirildi.

ESRAR KULLNIMI ARTIK SERBEST!

Yasada, kişilerin 7-28 gram arası esrar taşımalarına 100 euroya kadar, kamusal alan içinde içenlere 235 euroya kadar, çocukların önünde içenlere de 500 euroya kadar ceza verilebileceği maddesi yere alıyor.