Maltepe Sahilde çocukların tehlikeli eğlencesi

TAKİP ET

Maltepe' de gerçekleşen şiddetli lodos sonrasında bir gemi kıyıya vurarak yan yattı. 2 aydır sahilden kaldırılmayı bekleyen gemi sahile inen çocukların oyun alanına dönüştü. Son derece tehlikeli olan gemi enkazı vatandaşların bir an önce kaldırılmasını istediği geminin son hali ise havadan görüntülendi.

Reklam
Reklam

Kasım ayında İstanbul'da gerçekleşen gelen şiddetli lodos ve fırtına sonrasında Maltepe Sahilinde iskeleye demirli olan Ro Ro adlı bir gemi halatından kurtularak kıyaya sürüklenerek yan yattı.

2 aydır Maltepe sahilinde yan yatmış şekilde duran gemiye bir müdahalede bulunulmadı. Bazı parçaları kopan gemi enkazı ise şuan çocukların oyun alanına dönüşmüş durumda. 
Gemi çocukların oyun alanına döndü
Her gün çok sayıda insanın uğrak noktası olan Maltepe Sahil'de çocukların gemi üzerine çıkarak oyun oynadığı görüldü. Oldukça tehlikeli olan bu durum endişe veriyor.Vatandaşlar geminin bir an önce kaldırılmasını isterken yan yatan geminin son hali havadan görüntülendi.

“Anne olarak benim hoşuma gitmiyor”
Sahilde yürüyüşe çıkan Gamze Açıkgöz isimli vatandaş, “Hemen hemen her gün buradan geçiyorum. Batık gemileri görüyorum. Açıkça tehlike arz ediyor. Küçük çocuklar geminin üzerine çıkarak oyun oynuyorlar. Bir anne olarak empati yaptığımda bu görüntüler benim hoşuma gitmiyor. Umarım yetkililer bir an önce konuyla ilgilenir” diye konuştu.
 

Maltepe Sahil Batık gemi