Manisa'da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi

TAKİP ET

Manisa'nın Soma ilçesinde saat 14.55 sularında deprem meydana geldiği aktarıldı. AFAD'ın verilerine göre, merkez üssü Manisa'nın Soma ilçesi olan depremin büyüklüğü ise 4.3 olarak kaydedildi. Sarısntının İzmir ve Balıkesir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildiği bilgisine yer verildi.

Reklam
Reklam

Manisa’nın Soma ilçesinde saat 14.55 sularında deprem meydana geldiği aktarıldı. AFAD’ın verilerine göre, merkez üssü Manisa’nın Soma ilçesi olan depremin büyüklüğü ise 4.3 olarak kaydedildi. Sarısntının İzmir ve Balıkesir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildiği bilgisine yer verildi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre, Manisa’nın Soma ilçesinde saat 14.55 sularında 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu sarsıntının ardından saat 15.06 sularında yine aynı bölgede 3.8 şiddetinde bir deprem daha yaşandığı bildirildi. Depremin yerin 12 kilometre derinliğinde meydana geldiği bilgisine de yer verildi.

Manisa'da Peş Peşe İki Deprem

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 17 Temmuz 2022 Pazar (bugün) Manisa'nın Soma ilçesinde saat 14.55 sularında 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin İzmir ve Balıkesir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildiği akttarıldı. Diğer yandan AFAD'ın aktardığı verilere göre, yine Soma ilçesinde saat 15.06 sularında 3.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin yerin 12 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi.

Olumsuz Bir İhbar Alınmadı

Manisa'nın Soma ilçesinde peş peşe medyana gelen iki depremin ardından AFAD'dan açıklama geldi. AFAD, 'Geçmiş olsun Manisa. Soma ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.' ifadelerine yer verdi.