Manisa ve Kütahya'da orman yangını

TAKİP ET

Yaz aylarının kabusu olan orman yangınları devam ediyor. Son olarak Manisa'nın Akhisar ilçesi ve Kütahya'nın Emet ilçesinde orman yangını çıktığı öğrenildi. Manisa2da yangın bölgesindeki 20 ev tahliye edilirken Kütahya'da ise giderek büyüyen alevlerin tehdit ettiği Küreci köyünde tahliyeler başladı.

Reklam
Reklam

Yaz aylarının kabusu olan orman yangınları devam ediyor. Son olarak Manisa’nın Akhisar ilçesi ve Kütahya’nın Emet ilçesinde orman yangını çıktığı öğrenildi. Manisa2da yangın bölgesindeki 20 ev tahliye edilirken Kütahya’da ise giderek büyüyen alevlerin tehdit ettiği Küreci köyünde tahliyeler başladı. Manisa ve Kütahya illerinden ayrı ayrı orman yangını haberi geldi. Manisa’nın Akhisar ilçesi ve Kütahya’nın Emet ilçesinde orman yangını çıktı. Her iki ilde de tahliyelerin başladığı öğrenilirken rüzgarın da şiddetiyle giderek büyüyen yangınlara müdahalenin devam ettiği bilgisi aktarıldı. İşte detaylar…

Akhisar'da Orman Yangını

Manisa'nın Akhisar ilçesi Seğirdim Çaldıçukuru mevkii Şehitler-Hasköy-Durasıl Mahalleleri arasında akşam saat 17.30 sularında otluk alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Ot yangınının rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormanlık alana sıçradığı öğrenildi. Ekipler kısa süre içinde yangına müdahale etse de yangın rüzgarın da etkisiyle büyümeye başladı. Akhisar'daki orman yangını sebebiyle 20 ev boşaltıldı, 40 kişi ise bölgeden tahliye edildi. Yangına 8 uçak, 10 helikopter, 8 dozer, 40 arazöz, 15 su tankeri, 1 jandarma komando timi, 9 asayiş timi, 4 TOMA ve 2 trafik timi ile müdahale edildiği öğrenildi. 

8 Ev Yandı

Orman yangınına müdahaleler hız kesmeden devam ederken yangında şu ana kadar ölü veya yaralı olmadığı bilgisine yer verildi. 8 evin ise tamamen yanarak küle döndüğü bilgisine ulaşıldı. 

Kütahya Emet'te Yangın

Kütahya'nın Emet ilçesinde de orman yangını çıktı. Alınan bilgilere göre, Emet ilçesine bağlı Küreci köyü ile Samrık köyü arasında kalan bölgedeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ormanda çıkan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle 3 noktaya sıçradı. Yangına 6 helikopter, 2 tanker, 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 3 greyder, 6 dozer ve 8 itafiye aracıyla müdahale edildiği öğrenildi. Alevlerin giderek büyüyerek tehdit ettiği Küreci köyünde tahliye çalışmalarının başladığı bilgisine yer verildi.