Mansur Yavaş'ın görevi bırakacağına dair iddiaların ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

TAKİP ET

Mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın görevi bırakacağına dair iddialar gündem olmuş ve sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında yerini almıştı. Yavaş'ın görevi bırakacağına dair iddialara ABB'den açıklama geldi.

Reklam
Reklam

Mansur Yavaş’ın seçim çalışmalarına destek vermek için Ankara Büüykşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakacağı iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialar sosyal medyada hızla yayılmış ve çok konuşulmuştu. Yavaş’ın görevi bırakacağı gündeminin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bu iddialarla ilgili açıklama geldi. İşte detaylar…

MANSUR YAVAŞ GÖREVİ BIRAKACAK İDDİALARI GÜNDEME GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla seçim çalışmalarına destek vermek için görevi bırakacağı iddiaları gündem olmuştu. Belediye Başkanlığı görevini bırakarak seçim çalışmalarına destek vereceği iddia edilen Mansur Yavaş hakkındaki bu iddialara ABB’den açıklama geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, gündemdeki iddialarla ilgili konuştu.

‘BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL’

Mansur Yavaş’ın Belediye Başkanlığı görevini bırakacağına dair iddialar hakkında açıklamalarda bulunan Gültekin, kanunen de fiilen de böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti ve ‘Bazı haber bültenleri ve tartışma programlarında ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın seçimler nedeniyle görevini bırakacağına dair söylemler yer almaktadır. Kanunen de fiilen de böyle bir durum söz konusu değildir.’ dedi.

‘GÖREVİNE DEVAM EDECEK’

Konuyla ilgili açıklamasına devam eden Gültekin, ‘Sayın Başkan görevine devam edecek olup, seçim sonrası da etkin bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi ile -Ankara’da olduğu gibi -kimseyi ayırt etmeden, şeffaf, adil, katılımcı ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışı uygulayacaktır.’ ifadelerine yer verdi.