Mansur Yavaş'tan ilk kez adaylık açıklaması

TAKİP ET

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girmesi muhtemel adaylardan olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan ilk kez adaylık açıklaması geldi.

Reklam
Reklam

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine uzun bir süre olmasına rağmen, seçimlerde kimlerin cumhurbaşkanı olacağı gündemden düşmüyor. Cumhur ittifakının adayının Recep Tayyip Erdoğan olmasına kesin gözüyle bakılırken, millet ittifakının adayı ise henüz net değil.

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının net olmaması sebebiyle, ittifakın seçimlerde kimi aday göstereceği isimler ile ilgili olarak her gün farklı bir isim ortaya atılsa, en çok isimi geçen kişi şu anki Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet ittifakının adayını belirleme çalışmaları sürerken, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ittifakın güçlü ortaklarından olan İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

“Açıklamalar bilgim dışında”
Akşener ve Yavaş görüşmeleri sonrasında açıklamalar için kameraların karşısına geçti ve merak edilen soruları cevapladı. Geçtiğimiz günlerde Ümit Ozdağ’ın “Bizim adayımız Mansur Yavaş’tır” sözleri kendisine sorulan yavaş. Bu tür şeylere yorum yapmadığını, belediye başkanlarının bu tartışmalardan uzak bir şekilde görevlerini yapmaları gerektiğiniz belirtti. Kendisini kamu görevlisi olarak gördüğünü açıklayan Yavaş, adaylık ile ilgili olarak yapılan bu açıklamaların kendi bilgisi dışında olduğunu da sözlerine ekledi.