Mardin'de yaşanan kazada 2 tır şoförünün ifadeleri ortaya çıktı

TAKİP ET

Mardin'de art arda yaşanan trafik kazalarında 1 polis memuru şehit olurken 19 kişinin hayatını kaybettiği 26 kişinin ise yaralı olup tedavilerine devam ettiği bildirilmişti. Trafik kazalarının sebebi olan ve tutuklanan 2 tır şoförünün ifadeleri ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

2 şoför de frenlerinin yokuş aşağı inerken birden tutmadığını dile getirdi. İlk kazaya karışan U.G., ifadesinde fazla torbacının olmadığını aracın bakımlarını devamlı olarak yaptırdığını ve en son bir ay önce de bakımını gerçekleştirdiğini ifade etti.

Derik ilçesinin Üçyol mevkiinde geçtiğimiz gün meydana gelen ölümlü bir kazaya müdahale eden sağlık çalışanları, itfaiye ekipleri ve güvenlik güçlerine freni patlayan tırın çarpması sonucunda polis memuru Yahya Ergin şehit oldu. Kazada 19 vatandaş hayatını kaybederken 26 kişi de yaralı bir şekilde tedavilerine devam ediyor. 2 tırğın karıştığı kazanın ardından başlatılan soruşturma halen devam ediyor.

Kazada yaralanan tır şoförleri soruşturma gereği gözaltına alınmıştı. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandıkları Derik Sulh Ceza Hakimliğince verilen karara göre; taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmasından dolayı tutuklanan tır şoförlerinin Diyarbakır'daki tedavileri halen devam ediyor.

İlk kazaya karışan tır şoförü U.G., savcılığa verdiği ifadeye göre Mazıdağı ilçesinden Derik’e doğru gitmekte olduğu yolda fazla tonajının olmadığın,ı aracımın bakımlarını düzenli olarak yaptırdığını ve en son 1 ay önce araç bakımını gerçekleştirdiğini ifade ederek yokuş aşağı inerken birden frenlerinin tutmadığını dile getirdi. Ardından vitesi düşürse de aracının hızlandığını önündeki araçlara çarpmamak için direksiyonu kırdığını bu sebepten aracın devrildiğini ve sonrasında yaşanan olayların hiçbirini hatırlamadığını aktararak pişman olduğunu belirtti.

Yaşanan ilk kazaya müdahale için gelen ekiplerin ve meraklı kalabalığın arasına 1 tır şoförü daha girdi. Tır şoförü Y.Ş. ise verdiği ifadede, Derik ilçesinde yok ise söyle giderken frenin tutmadığını ve fazla yükünün olmadığını belirterek gözünü hastanede açtığını yaşanan olayları hatırlamadığını ve olayda 1 kastının olmadığını dile getirerek pişman olduğunu ifade etti.